Переяславському Будинку художньої творчості, дітей, юнацтва та молоді 40 років: знаменну дату відмітили благодійним заходом (ФОТО)

У четвер, 16 листопада, у переяславському Будинку художньої творчості, дітей, юнацтва та молоді відзначили 40-річчя. На честь знаменної дати вихованці закладу влаштували благодійний захід. Як це було та хто вітав ювілярів передає Proslav.

Переяславському Будинку художньої творчості, дітей, юнацтва та молоді 40 років: знаменну дату відмітили благодійним заходом
Переяславському Будинку художньої творчості, дітей, юнацтва та молоді 40 років: знаменну дату відмітили благодійним заходом

Хронологія заходу

Як зазначили ведучі, цей захід підсумовував 40 творчих та патріотичних ініціатив, якими учасники освітнього процесу, відзначають 40-річчя закладу. Однак захід влаштували ще й з благодійною метою. Усі присутні могли пожертвувати кошти, які, за словами модераторів, спрямують на підтримку воїнів-земляків, що служать в ЗСУ.

«Своїми патріотичними ініціативами ми хочемо подякувати нашим мужнім захисникам і захисницям, які боронять Україну. Адже завдяки їм, ми у своєму рідному Переяславі, в улюбленому БХТ продовжуємо навчати та навчатись», – зазначила ведуча Тетяна Ковшун.

Вірно відмітивши, що тяжкі події, які відбуваються в Україні, особливо болісно сприймають діти: «Адже побачені жахіття – пропускають через свою душу та серце».

Водночас вихованці Будинку художньої творчості підготували пісенні й хореографічні номери.

Привітання від представників Переяславської міської ради

На захід завітала секретарка Переяславської міської ради Лідія Оверчук та заступниця міського голови Оксана Степаненко. Вони привітала ювілярів, викладачів, вихованців та їхні родини зі знаменною датою.

«Ви знаєте, як тільки зайшли у цей заклад – відразу на душі потепліло, повеселіло. Який чудовий заклад! За 40 років скільки з нього вийшло творчих людей, які прославляють наше місто і в Україні, і за її межами! Сьогодні хочеться привітати усіх причетних до цієї події. Побажати, у першу чергу, миру, щастя, благополуччя та успіхів. Тому, що саме в таких освітніх закладах, як БХТ, виховуються найкращі почуття й смаки у наших діток. Будьте всі здоровенькі! Слава усім вам, слава нашій Україні й слава нашим Збройним Силам!» – звернулась Лідія Миколаївна.

До привітань доєдналась Оксана Серафимівна. Вона звернулась до директорки Ніни Товкун та усіх працівників Будинку художньої творчості й зазначила, що: «У 40 життя тільки починається. Ми від душі вітаємо вас із цим святом, вітаємо батьків та вихованців. І нехай буде Перемога, і нехай буде у красі Будинок художньої творчості. Вітаємо з ювілеєм!»

Після чого представники міської ради вручили подарунки від імені голови Переяславської громади Вячеслава Саулка.

Виступ директорки БХТ Ніни Товкун

З нагоди свята до присутніх звернулась директорка Будинку художньої творчості, дітей, юнацтва та молоді Ніна Іванівна Товкун.

Переяславському Будинку художньої творчості, дітей, юнацтва та молоді 40 років: знаменну дату відмітили благодійним заходом

«Сьогодні у нас ювілей. Але ми не можемо його сьогодні святкувати – ми його відзначаємо своїми патріотичними справами. Ми не чекаємо подарунків, а самі донатимо Збройним Силам України. Сьогодні нам всього 40 років – це шлях, який пройшов наш педагогічний колектив. Я дуже вдячна й колишнім працівникам БХТ, які сьогодні завітали до нашого залу. Ви вклади частинку свого життя, праці й творчості. Я дуже вдячна вам, дорогі наші батьки. Ви – наша опора, наша підтримка. Ви завжди нас розумієте й допомагаєте. Я вдячна своєму рідному колективу, педагогічному колективу, усім працівникам. Це люди, які завжди підтримають, не будуть осторонь, які завжди порадять…Я бажаю усім нам миру та здоров’я», – звернулась директорка БХТ.

Привітання від начальника відділу освіти Петра Ярмоленка

Привітати ювілярів завітав й начальник відділу освіти Переяславської міської ради Петро Ярмоленко. Він зазначив, що є домовленість з директорами закладів не відзначати свята. Однак, за його словами, не помітити 40-річний ювілей Будинку художньої творчості було неможливо.

«Сьогодні ми проводимо благодійний захід. За ці роки ми стали однією сім’єю. І те, що ми можемо ось так збиратись – велика вдячність нашим Збройним Силам, які дають можливість нам це робити», – звернувся до воїнів освітянин.

За словами пана Ярмоленка, за 40 років заклад став дорослим, порівнявши із життям людини.

«Цей заклад, я можу з упевненістю сказати, є одним з кращих у Київській області та й, мабуть, у всій Україні. Тисячі випускників вийшло за цей час із нашого Будинку художньої творчості. Але головне, що цей заклад осередок доброго, розумного та вічного. Бажаю усім нам, щоб ювілеї під час війни якомога швидше закінчились, щоб настала довгоочікувана перемога, повернулись із фронту не тільки вихованці БХТ, а й усі наші воїни. Щастя та процвітання нашій державі. Благополуччя кожному члену колективу, кожній родині, кожному вихованцю!» – звернувся Петро Миколайович.

Переяславському Будинку художньої творчості, дітей, юнацтва та молоді 40 років: знаменну дату відмітили благодійним заходом

Виступ голови профспілки Нелі Ковальської

Голова Переяславської профспілки освіти і науки України Неля Віталіївна Ковальська також не оминула захід на честь 40-річчя БХТ. Вона зазначила, що це зібрання на честь перемоги та миру.

«Як швидко летить час! Роки неможливо повернути назад. Шкода, що ніхто не вигадав такого приладу. 40 років стає історією і можна сьогодні з упевненістю сказати, що за цей час можна написати великий багатотонний скарб про Будинок художньої творчості», – звернулась пані Ковальська.

Неля Віталіївна вказала, що у Ніни Іванівни за 40 років перебування на посаді директорки народились діти: «Це великий шлях керівника, директора, мами та бабусі».

«Я сьогодні хочу подякувати Ніні Іванівні та Ірині Іванівні за їхню творчу працю, за їхній ентузіазм, за їхню «ваду» – наполегливість та працьовитість. Від імені обласної профспілки освіти і науки України висловлюю вам подяку і вручити її. Заміть подарунку – іменна ручка, щоб вони далі писали про свої творчі здобутки», – сказала Неля Віталіївна й вручила керівницям БХТ символічні подарунки.

 

Додати коментар