Мова – коштовний скарб народу

Хтось воює із ворогом зі зброєю в руках, а в когось в арсеналі – слово, невмируще, непереможне, нездоланне ніким і ніколи. Доля кожного народу нерозривно пов’язана з долею його мови і є тим стержнем, на якому формується самобутність нації. Мова розвивається і функціонує лише тоді, коли нею постійно користуються. Це – як вода в криниці: чим більше беруть, тим більше її прибуває. Для того, щоб мова розвивалася, потрібно не лише всім серцем її любити, але й оберігати та примножувати, постійно шліфувати, удосконалювати.

15 листопада 2023 року  здобувачів освіти Переяславщини об’єднав ІІ  етап ХХІV Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика.

Уперше конкурс проведено у Меморіальному музеї імені Г.С. Сковороди. З вітальним словом до юних знавців українського слова звернулася директор Центру професійного розвитку педагогічних працівників Ірина БОЖКО. Завідувач науково-дослідного відділу «Меморіальний музей Г.С. Сковороди» Тетяна РАДІОНЕНКО зробила короткий екскурс в історію створення музею.

Міжнародний конкурс знавців української мови імені Петра Яцика – це змагання, яке має на меті утвердження державного статусу мови, піднесення її престижу серед молоді, виховання поваги до культурних традицій нашого народу. У ньому взяли участь  переможці шкільного етапу, які в нелегкій боротьбі вибороли право представляти свою школу в громаді.

Конкурсанти працювали відповідно до Положення конкурсу за завданнями, підготовленими Комунальним закладом Київської обласної ради «Київський обласний інститут післядипломної освіти педагогічних кадрів».

На перемогу своїх учнів надихають їхні наставники – учителі української мови і літератури. Це люди, які не лише закохані в красу українського слова, але й навчають молоде покоління примножувати багату мовну скарбницю.

Усім учасникам, які цікавляться українською мовою та вивчають її, дякуємо за участь у Конкурсі, а також висловлюємо подяку педагогам-словесникам за якісну підготовку школярів.

Бажаємо й надалі плекати в серці любов до українського слова. Натхнення і творчих злетів у майбутньому, життєстверджуючої ходи до перемоги у обласному етапі конкурсу!

Центр професійного розвитку педагогічних працівників

Додати коментар