Міська рада Переяслава виділила понад 12 мільйонів для Сил оборони України й продовжуватиме фінансування – мер міста Вячеслав Саулко

Міський голова Переяслава Вячеслав Саулко повідомив, що міська рада виділила для Сил оборони України понад 12 мільйонів гривень, передає Proslav.

У своєму відео-зверненні мер зазначив, що громадам не надані прямі законні повноваження здійснювати військові закупівлі. Водночас місцеві адміністрації шукають та знаходять шляхи допомоги військовим.

Вячеслав Володимирович вказав, що з початку повномасштабного вторгнення міська рада Переяслава та її виконавчі органи всіляко підтримували Збройні Сили України. Виділяли різноманітну допомогу у вигляді необхідних речей та матеріалів.

«Тільки з травня цього року станом на зараз для нашого 137-го батальйону ТрО було виділено понад 9 мільйонів гривень», – сказав пан Саулко.

За ці кошти було воїни придбали:

  • Ноутбуки, що необхідні для управління дронами;
  • Квадрокоптери;
  • Батареї, антени, ретранслятори;
  • Бінокуляри, зарядні станції;
  • Паливно-мастильні матеріали та матеріали для укріплення фортифікаційних споруд тощо.

Також мер повідомив, що за кошти місцевого бюджету відбувався ремонт техніки батальйону.

Водночас, за словами Вячеслава Саулка, на потреби інших військових частин та 1-го відділу Бориспільського РТЦК уже було виділено 3 174 245,92 грн.

«Підтримка Збройних Сил буде продовжуватись й надалі! Щомісячно, систематично. Стільки, скільки буде необхідно!» – наголосив міський голова.

Також, зі слів голови Переяславської громади, спрямовувати кошти з місцевого бюджету необхідно й для життєзабезпечення міста та громади в цілому.

Він розповів, що міська влада має забезпечувати життєдіяльність міста, всіх його функцій та систем. Саулко підкреслив, що виділення коштів не помічається громадянами, проте є надзвичайно важливими. Мер нагадав, що левова частина бюджету громади була використана для ремонтів шкіл та безпечного доступу до навчального процесу.

«Тому, вчергове закликаю не вірити чуткам та маніпуляціям стосовно того, що нічого не виділяється на оборону та усвідомити, що місцеві ради теж докладають чимало зусиль щодня для наближення перемоги», – звернувся Вячеслав Володимирович.

Й вказав усім, хто займається дискредитацією роботи органів влади, усвідомити, що українці «повинні бути єдиними, а не влаштовувати передвиборчі перегони чи підігрувати якимось політикам».

«Ми – українці. Ми – один народ. У нас спільний ворог та спільна мета! Переяславська міська рада і я, як чинний міський голова, будемо продовжувати працювати заради наших воїнів й заради наших мешканців!» – наголосив Саулко.

Додати коментар