Відбувся семінар-практикум для команд психолого-педагогічного супроводу інклюзивного навчання в закладах дошкільної освіти

26 жовтня 2023 року на базі закладу дошкільної освіти №7 «Берізка» відбувся семінар-практикум для команд психолого-педагогічного супроводу інклюзивного навчання в закладах дошкільної освіти з теми: «Упровадження інклюзивного навчання у закладах дошкільної освіти».

Метою заходу є розвиток професійних компетентностей педагогів щодо організації інклюзивного навчання в ЗДО та забезпечення педагогічної підтримки в освітньому процесі дітей, що мають освітні труднощі, з огляду на особливості навчання дітей з ООП.

У семінарі взяли участь 25 працівників дошкільних закладів громади.

Модерувала захід директор КУ «Центр професійного розвитку педагогічних працівників» Ірина Божко. Вона акцентувала увагу на актуальності та необхідності розгляду даного питання. Також зазначила, що внесок тих, хто допомагає дітям стати особистостями та просто жити щасливим життям, – безцінний.

У ході семінару директор ЗДО № 7 «Берізка» Оксана Михайленко окреслила проблеми інклюзивного навчання дітей з особливими освітніми потребами та поділилася досвідом роботи, напрацьованим їх навчальним закладом.

Спікерами заходу були фахівці (консультанти) інклюзивно-ресурсного центру: Зоя Гуріна, Віта Тарапон, Олена Безнісько, Людмила Науменко та Альона Красюк.

Захід передбачав дві частини: лекційну та питання-відповіді.

Дошкільники ділилися досвідом, обговорили проблемні питання, отримали роз’яснення фахівців.

Якщо освітянам вдасться подолати усі перешкоди на шляху від інклюзивної освіти до інклюзивного суспільства, то всі ми станемо в рази добрішими, терпимішими, толерантнішими та милосерднішими.

Учасники семінару працювали в доброзичливій атмосфері, розуміючи, що роль кожного з них є важливою в підтримці дітей з особливими освітніми потребами.

 

Додати коментар