Переяславський ліцей імені Володимира Мономаха та початкова школа повертаються до очного навчання: укриття в них комісія визнала задовільними

Спеціальна комісія за участі працівників ДСНС обстежила сховища у двох переяславських закладах освіти на відповідність вимогам безпеки. Йдеться про укриття в ліцеї імені Володимира Мономаха та початковій школі, у яких днями завершилися ремонтні роботи, повідомляє Proslav.

Фахівці ретельно оглянули та проаналізували, чи дійсно укриття вмістять відповідну кількість осіб, чи забезпечені для дітей комфортні умови, чи є санвузол, евакуаційні виходи.

За підсумками перевірки, комісія визнала дані укриття задовільними та рекомендувала до використання.

Відтак учні ліцею імені Володимира Мономаха та початкової школи розпочнуть повернуться до очного навчання вже у понеділок, 30 жовтня.

Переяславська початкова школа

Детально про формат навчального процесу в початковій школі розповів начальник відділу освіти Переяславської міської ради Петро Ярмоленко:

– В укритті початкової школи достатньо місця для всіх учасників освітнього процесу (його загальна площа – 320 кв. м., без урахування технічних приміщень та санвузла – 230 кв. м.), тож усі класи навчатимуться очно в одну зміну. Щодо ліцею імені Івана Мазепи, розташованого поряд, він і далі навчатиметься у змішаному форматі. Повноцінно запустити навчання в одну зміну в ньому не вийде, навіть якби облаштували в укритті початкової школи місце для одного-двох класів. Але в них великий досвід навчання за змішаною формою.

Переяславський ліцей імені Володимира Мономаха

Щодо формату навчання у ліцеї імені Володимира Мономаха Петро Ярмоленко зазначив:

– Новозбудоване сховище розраховане на 800 осіб – це 2/3 від загальної кількості учнів закладу. Тож було вирішено відновити навчання за змішаною формою. Тобто, учні 1-4 класів навчатимуться очно завжди, а 5-11 класів – тиждень очно, тиждень дистанційно.

Зауважу, що форму навчання обирає безпосередньо освітній заклад, зважаючи на думку батьків. Оскільки друга зміна у старших класів закінчується значно пізніше, ніж курсує міський транспорт, до того ж темніє тепер рано, вирішили, що навчатися за змішаною формою буде зручніше, аніж у другу зміну. Тим паче, що багато дітей відвідують позашкільні заклади – спортивну, художню, музичну школи, де заняття проходять після обіду. А на базі ліцею імені Володимира Мономаха у другу зміну працює ДЮСШ, і їм теж необхідне укриття, – пояснив Петро Миколайович.

 

Додати коментар