Завтра пройде радіодиктант національної єдності 2023

Радіодиктант національної єдності започаткувала команда Українського радіо у 2000 році. З того часу його щорічно проводять у День української писемності та мови. Головна мета – об’єднати всіх українців як в Україні, так і за її межами, а не перевірити знання. Це вже частина 23-річної традиції.

За традицією, до написання диктанту можуть долучитися люди з будь-якої точки світу. Цього року, зрештою, як і завжди диктант писатиме Генеральний консул України у Вроцлаві. 

Прийом громадян в Консульстві буде продовжуватися, відповідно ті працівники, які не будуть на прийомі – приєднається до написання диктанту. Для мене це день солідарності, день єднання українців у любов до української мови та літератури

– говорить Генеральний консул України у Вроцлаві Юрій Токар. 

Де слухати і дивитися радіодиктант 2023?

Щорічне написання радіодиктанту стало вже церемонією для телеведучої Юлії Галушки. Як зізнається ведуча, вона пише диктант зі своєю мамою, а потім звіряють помилки, обговорюють процес та сам текст. 

Загалом цікавий сам процес через те, що рідко вдається писати руками, а тут нібито згадує школу, університети. Можна перевірити чи пам’ятаю я ще правила і де ставити коми, тому що всі диктанти дуже хитрі. Всі диктанти мають складну пунктуацію, або використовують складні слова в багатьох складнопідрядних реченнях

– говорить телеведуча Юлія Галушка

Додати коментар