Плекаємо обдарованість

Дружня шкільна спільнота.

Високий натхнений наш злет.

В науці, у спорті, в мистецтві

Ми разом крокуємо вперед.

20 жовтня 2023 року в Будинку художньої творчості дітей, юнацтва та молоді відбулася церемонія нагородження стипендіатів – учнів, які у 2022/2023 навчальному році показали високий рівень знань на Всеукраїнських та обласних олімпіад з базових дисциплін, конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт Малої академії наук, інтелектуальних, творчих конкурсів, змагань, турнірів Всеукраїнського та обласного рівнів та випускників, які набрали максимальну кількість балів у Національному мультипредметному тесті.

Не варто доводити, що кожна нація сильна своїми талантами, а талант завжди родом з дитинства. Кажуть, що кожна людина народжується із зерном у руці, тільки треба знайти поле, де це зерно найкраще проросте. У нашому краї виростає талановита молодь, яка вплітає у національний вінок гордості країни цвіт свого таланту.

Привітати та підтримати обдаровану, творчу молодь та їх наставників завітали міський голова Вячеслав Саулко, заступник міського голови Оксана Степаненко та начальник відділу освіти Петро Ярмоленко, спеціалісти відділу освіти, директор та консультанти Центру професійного розвитку педагогічних працівників.

88 здобувачів освіти отримали стипендію міського голови.

За результатами Національного мультипредметного тесту максимальні 200 балів набрали 3 випускники Переяславського академічного ліцею імені Івана Мазепи. 

Випускник Переяславського Переяславського академічного ліцею імені Івана Мазепи виборов І місце на ІV етапі Всеукраїнської учнівської олімпіади з географії.

На ІІІ (обласному) етапі Всеукраїнських учнівських олімпіад з навчальних предметів 4 учнів отримали перемогу в 2 олімпіадах і стали переможцями: ІІ місце здобули 2 учнів Переяславського академічного ліцею імені Івана Мазепи,  ІІІ місця – 2 учнів Переяславського академічного ліцею імені Івана Мазепи та Переяславського ліцею імені Володимира Мономаха. 

Шестеро учнів (Великокаратульська гімназія та БХТДЮМ) здобули перемоги на ІІ (обласному) етапі конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт Малої академії наук.

 Цьогоріч порадували своїми перемогами учні, які брали участь у Всеукраїнських та обласних етапах інтелектуальних і творчих конкурсів. Переможцями стали 75 здобувачів освіти закладів загальної середньої освіти та вихованців БХТДЮМ.

Нагородження учнів-переможців було проведено за сприяння Переяславської міської ради.

Окрасою свята стали яскраві танцювальні та вокальні номери вихованців Будинку художньої творчості дітей, юнацтва та молоді.

Сьогоднішні перемоги Переяславських школярів є стартовим майданчиком для творчого, інтелектуального та духовного зросту. Попереду нові відкриття і здійснення мрій. Обдаровані діти – це той ресурс, з якого створюється інтелектуальна еліта держави. Їм відкривати всесвітні таємниці, сягати нових вершин, розбудовувати рідну країну. Їм бути господарями на цій землі. Їм належить майбутнє. Хай же буде воно мирним та щасливим!

Центр професійного розвитку педагогічних працівників

Додати коментар