Відбулася презентація посібника «Як впровадити програму стажування для молоді? Посібник для органів місцевого самоврядування». Містить посібник і досвід роботи із молоддю Переяславської громади

19 жовтня 2023 року в Американському домі в м. Києві відбулася презентація посібника «Як впровадити програму стажування для молоді? Посібник для органів місцевого самоврядування».

Даний посібник розроблений для органів місцевого самоврядування та їх посадових осіб, які відкриті до нових проєктів, зокрема до запровадження програми стажування для молоді в ОМС та з урахуванням пілотної Програми стажування молоді, яка проходила влітку 2022 року.

Із вітальним словом виступили директорка Програми «Мріємо та діємо»  Мехрі Дракмен та керівниця програми міжнародного республіканського інституту Олена Шеремет по роботі з громадським суспільством.

У панельній дискусії «Як молодь може посилити місцеве самоврядування» взяли участь:

Наталія АЛЮШИНА,  голова Національного агентства України із питань державної служби;

Владислав ЯЦУК, заступник Міністра молоді та спорту України;

Таміла ТАШЕВА,  Постійна представниця Президента України в АР Крим;

Олександр СЛОБОЖАН, виконавчий директор Асоціацій міст;

Володимир СОНЬКО, заступник голови молодіжної ради Переяславської міської територіальної громади, голова Асоціації Молодіжних рад.

Модератором зустрічі був тренер IRI, експерт із місцевого самоврядування Олександр Солонтай.

Про реалізацію Програми стажування молоді у виконавчих органах Переяславської міської ради, виступала головний спеціаліст відділу з питань фізичної культури, молоді, спорту та охорони здоров’я виконавчого комітету Переяславської міської ради Лариса МАЛИНА. Лариса Олександрівна розповіла про пілотну Програму стажування у 2022 році. 18 квітня 2023 року виконавчий комітет  Переяславської міської ради затвердив Положення про стажування у виконавчих органах Переяславської міської ради на постійній основі. Дане рішення ввійшло у посібник, як зразок для інших громад.

           Посібник створений в межах програми “Мріємо та діємо”, яка впроваджується за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) та виконується IREX у партнерстві Міжнародним республіканським інститутом (IRI).

 

Додати коментар