Лише 70% закладів освіти в Україні мають укриття: в яких регіонах ситуація найкраща

Лише близько 19 700 із 28 000 закладів освіти мають сховища. Тобто тільки на 70% по території України учасники освітнього процесу забезпечені укриттями під час навчання.

Такі дані повідомив директор Департаменту організації заходів цивільного захисту ДСНС Віктор Вітовецький під час брифінгу. За його словами заклади, які мають сховища, можуть забезпечити освітній процес для 57% учасників, а там, де не вистачатиме місця для всіх, працюватимуть у кілька змін.

“На сьогодні за результатами комісійних обстежень можемо констатувати, що з тієї кількості закладів освіти, які потребують забезпечення укриттями (це трохи більше 28 тисяч), наразі забезпечено трохи більше 19 700. Це 70% від загальної кількості”, – розповів Вітовецький.

Він також додав, що найкраща ситуація з захисними спорудами у Закарпатській, Івано-Франківській, Львівській, Тернопільській, Сумській, Чернівецькій областях та в Києві. Проте в регіонах, які знаходяться ближче до лінії фронту ситуація зі сховищами гірша, ніж у середньому по державі.

Додати коментар