63-річний житель Переяслава Віктор Шарапка взяв участь у Марафоні Незламності: свій забіг присвятив українським солдатам

До Дня захисників та захисниць у Києві 1 жовтня відбувся Марафон Незламності 2023. Благодійний забіг від Run Ukraine, під час якого збирали гроші на дрони для української армії, об’єднав більше 5 тисяч людей з усієї країни. На старт вийшов і 63-річний переяславець Віктор Шарапка, повідомляє Proslav.

Після перерви в один рік марафон повернувся до столиці. Цього разу Київський марафон незламності стартував з Труханового острова. Участь у ньому могли взяти всі охочі. Серед учасників було багато ветеранів російсько-української війни та чинних військових, які отримали важкі поранення на фронті та наразі проходять реабілітацію.

Половину прибутку від стартових внесків учасників (внесок становив 1350 грн) організатори перерахували на закупівлю дронів для Збройних сил України. Дистанція марафону була 42 км, напівмарафону – 21 км, також можна було зареєструватися на дистанцію 10 та 5 кілометрів.

Переяславець Віктор Шарапка пробіг дистанцію у 21,0975 км. Фінішував із часом 1 година 57 хвилин і став четвертим у своїй віковій категорії 60-69 років. Розповідає, що таку дистанцію долає не вперше. До повномасштабної війни брав участь у кожному марафоні, який проводили в Києві двічі на рік. А загалом займається бігом з 1975 року і не уявляє свого життя без цього виду спорту.

– Біг – один із тих китів, на яких тримається моє життя. На моє здоров’я і самопочуття він впливає лише позитивно. Без фізкультури та бігу я відчуваю себе неповноцінним, – розповідає Віктор Шарапка. – Для підтримки форми бігаю 2-3 рази на тиждень. Найдовша дистанція – з дому в бік Студеників 12 кілометрів і стільки ж назад. Коли біжу, я відпочиваю. Бігаю без навушників – концентруюся на дистанції.

Віктор Дмитрович зазначив, що свою участь у марафоні присвятив незламному українському солдату. Він сам був активним учасником Революції гідності, а у 2015-2016 роках брав участь у бойових діях на Донбасі у складі 93-ої механізованої бригади, згодом – у складі 43-ї артилерійської бригади. Служив заступником командира батальйону, має звання майора ЗСУ.

У перші дні повномасштабної війни попри поважний вік Віктор Дмитрович пішов до військкомату. Зрештою підписав контракт з місцевим ДФТГ, допомагав у обороні Переяславської громади.

– Український солдат – один із найкращих солдатів світових армій. Він незламний, непереможний, вмотивований захищати рідну землю і готовий на самопожертву. Я пишаюся нашими захисниками.

Віктор Дмитрович відкрив секрет, що вже поставив перед собою нову мету: на свої 65 років збирається побити особистий рекорд – пробігти марафон 42 кілометри.

Додати коментар