Готують «вітамінні бомби» та збирають допомогу в школах: як на Переяславщині наближають перемогу

У попередній публікації присвяченій ініціативам жителів Переяславщини задля допомоги ЗСУ, Proslav розповідав про мікроавтобус, який передали воїнам, приготування сніданків та благодійний збір каштанів – прочитати про це можна тут. Сьогодні традиційно підбиваємо підсумки минулого тижня. 

Готували корисні ласощі на передову

Жителька Переяслава Жанна Федорук багато років вчителювала, а нині вона – одна з тих, хто у своїй громаді об’єднує охочих підтримати ЗСУ. Разом вони готують фруктово-горіхові мікси і відправляють на передову.

Лише за один день на минулому тижні активісти розфасували 165 пакунків вітамінної суміші, написала Жанна Федорук на своїй фейсбук-сторінці. Туди кладуть яблучні та грушеві чіпси, фініки, горіхи й сухе печиво.

Лущать горіхи, чистять, подрібнюють і сушать фрукти волонтери самі, тож пані Жанна дякує усім, хто передав продукти і допоміг працею. Зазначає, що провізію привозять і переяславці, і жителі навколишніх сіл.

Напередодні Дня захисника спільними зусиллями зібрали ще й чотири ящики медичних та хірургічних матеріалів і разом із смачними гостинцями передали воїнам – волонтерка Інна Марченко доправить вантаж на Донеччину.

Придбали для воїнів необхідне обладнання

Волонтер Руслан Стародуб оприлюднив на своїй фейсбук-сторінці фотозвіт від воїнів-земляків, які боронять країну на одному з найгарячіших напрямків. Військові подякували за надані турнікети, засоби гігієни, медикаменти, продукти харчування.

Зазначив, що за кошти, які днями йому передав колектив дитячого садка «Любавонька» і донати, які перерахували на картку небайдужі, придбали мотопомпу та два прилади автономного опалення для 47-ї окремої механізованої бригада «Маґура», а ще акумулятор, амортизатор, тормозні циліндри та тормозні колодки для автомобіля, який раніше купили для 61-ї окремої мотопіхотної бригади.

Волонтер висловив вдячність усім, хто не стоїть осторонь і допомагає наближати перемогу.

Фото: з фейсбук-сторінки Руслана Стародуба

Збирали продукти у навчальних закладах

Інна Марченко опублікувала пост вдячності педагогам та учням Стовп’язької гімназії Дівичківської громади, які зібрали та передали гуманітарну допомогу для військовослужбовців.

Педагогічний колектив і техпрацівники Дем’янецької гімназії зібрали овочі для підтримки виробництва страв швидкого приготування для захисників.

«Зранку овочі були привезені нам і частину вже передано для сушіння. Така потрібна морква, капуста, цибуля, перець, буряк і навіть картопля будуть використані для підтримки воїнів», – написала на своїй сторінці волонтерка Ольга Дрига.

Фото: з фейсбук-сторінки Ольги Дриги

Зібрали продукти харчування і у Лецьківської гімназії.Циблівської громади. Організували збір вчителька початкових класів Олена Тігіпко та заступниця директора з виховної роботи Вікторія Устич. Ініціативу підтримали учні, батьки та весь педагогічний колектив. працівники харчоблоку і техперсонал. Овочі, ягоди, зелень, крупи, мед, чай, каву та солодощі передали Ользі Дризі.

«Всю цю підтримку нам допомогли доставити наші постійні помічники і друзі Ніна Бойко, її син Віталій із дружиною. Доречі Ніна Бойко організувала в Центрі зв’язку скриньку для ЗСУ і всі відвідувачі мали змогу також передати гостинчик для захисників. Це і засоби гігієни, і спеції, і смаколики. А ще Ніна передала сушені трави і суцвіття для збалансування смаку борщу і створення вітамінного чаю для воїнів», – написала волонтерка.

Фото: з фейсбук-сторінки Ольги Дриги

Учні 1-Б класу Переяславської гімназії №2 разом зі своєю вчителькою Валентиною Никоненко зібрали смаколики та намалювали малюнки для воїнів. Ольга Дрига завітала до них у гості напередодні Дня захисників і захисниць:

«Емоції під час зустрічі були неймовірні! Це лише наша друга зустріч, а малі помічники знали навіть моє ім’я і чим займається команда НЕСКОРЕНИХ! Єдине, що мене гнітило, це те, що такі юні діти, говорили зі мною про війну, про своїх рідних на війні і просили вислати посилки всім для Перемоги! Обіцяю вислати, адже з Вашою допомогою Переяславських посилок підтримки буде ще більше і вони будуть ще змістовнішими!».

 

Додати коментар