У Переяславі відкрили фотомайстерню «фотоЛАВ»: там друкують світлини та проводять креативні фотозйомки

Переяславець Олег Чемерис більше десяти років фіксує щасливі миті життя людей. Фотограф завжди мріяв про власний простір для створення гарних кадрів, де б ставав реальністю будь-який його творчий задум. Днями він разом з дружиною відкрив у Переяславі фотомайстерню «фотоЛАВ». У чому її особливість, бачила журналістка Proslav.

«Хотілося створити небанальне місце, де можна знімати будь-коли»

Ідея відкрити фотостудію з’явилася ще три роки тому: у круговороті активних знімань Олег зрозумів, що у місті бракує цікавих локацій. Щойно завершується літній сезон і погода не дозволяє знімати на природі, більшість ідей креативних фотосесій втілити просто ніде. Сама доля і порив розвиватися спонукали Олега відкрити власний куточок мистецтва.

– Колись у нас із моїм першим учителем і наставником Михайлом Желєзняком був такий невеличкий простір, облаштований просто на горищі: там ми експериментували з фонами, шукали цікаві композиційні рішення, працювали зі студійним світлом, тренувалися скільки хотіли. І це стало вагомим внеском у мій професійний розвиток згадує Олег.

Перші кроки до втілення він зробив на початку серпня. Разом з дружиною Валентиною обдумав концепцію майбутнього «дітища»: це мало бути місце, де можна не лише провести зйомку, а й надрукувати світлини, створити атмосферну фотокнигу чи оригінальну фотокартину, таким чином популяризувати у місті мистецтво фотографії.

 
Тільки-но склалося чітке уявлення, за дивовижним збігом обставин, як це зазвичай і буває, Олег побачив на будівлі у центрі міста вивіску «Оренда». Оглянувши приміщення, зрозумів: воно саме його знайшло. Того ж дня орендував і розпочав ремонт.

– Мені доводилося працювати у різних студіях і цей досвід дав розуміння, чого точно не має бути. Не хотілося, щоб це була банальна студія з різними зонами: біля однієї стіни камін із пінопласту, біля сусідньої – екзотичний сад. Тому ми створили цілісний простір, який виглядає натурально, як стильна квартира. У ньому можна фотографувати з будь-якої точки, не думаючи, чи не потрапить у кадр щось зайве. Натомість зосередитися на моделі та її емоціях. Продумати дизайн інтер’єру до дрібниць допомагали дружина та сестра Тетяна – вона в цьому чудово розуміється. Багато чого у ремонті робив своїми руками з допомогою друзів – Олега Павленка й Олександра Артюха.

Сучасний та елегантний дизайн «фотоЛАВ» створює атмосферу затишку. В просторому залі є світлий диван та крісла, вишукана кухня та родзинка фотостудії – велике дзеркало. Інтер’єрні деталі пересуваються і легко комбінуються, що дозволяє на власний смак підібрати потрібний реквізит.

Студія обладнана усім необхідним для якісної фотосесії: професійне світло (фотографам-початківцям Олег може надати консультацію щодо його налаштування), фони для студійних фото.

Студію можна орендувати у будь-який час доби і влаштувати фотосесію самостійно або скористатися послугами фотографа. Закохані пари, родини з дітьми, вагітні жінки та всі, хто любить бездоганні якісні фото – у «фотоЛАВ» чекають на всіх. Місцевих фотографів запрошують до спрівпраці та втілення свого мистецького бачення у фотостудії.

«Зберігаємо найцінніші моменти»

У «фотоЛАВ» друкують фотографії розміром від 10х15 до А3+. Світлини можна миттєво роздрукувати поліграфічним методом на професійному обладнанні просто у студії, або фотохімічним, який виконують у лабораторії. Фотохімічний друк вважається найкращим методом виготовлення знімків. Замовлення доведеться почекати 2-3 дні, зате такі фото відрізняються найвищою якістю. Для друку використовують фотопапір, який гарантує, що кольори будуть такими ж яскравими та глибокими навіть через сто років.

Фото можна надрукувати не лише на папері, а й на полотні, холсті, ПВХ, акрилі або пластику. Уявіть, вашу кімнату прикрашає велика картина з улюбленим фото – краса!

Також Олег Чемерис створює ексклюзивні фотокниги на замовлення. Це унікальний метод зберігання фотографій, які друкуються просто на сторінках книги. Матеріал палітурки можна обрати на свій смак – дерево, шкіра, велюр. Вартість складає від 500 гривень – залежно від розміру та кількості сторінок.

Ідеальним подарунком стане стильний фотоальбом. Його можна оформити за власним бажанням, вклеюючи фотографії спеціальними куточками. Можна зробити підписи на білих або чорних сторінках, таким чином поринувши у процес творчості. Також у «фотоЛАВ» можна придбати рамки для фото, планери, записники, роздрукувати документи, наклейки, візитівки. Якщо не знаєте, що обрати на подарунок, зверніть увагу на сертифікат  на будь-яку суму та на будь-яку фотопродукцію чи зйомку.

– Колись я знімав весілля і почув від одного з гостей таке побажання молодятам: «Живіть, діти, на благо світу». Ця фраза глибоко закарбувалась у мені і весь період створення цього фотопростору, я думав про те, що роблю це комусь на благо. Хтось сфотографується тут і відчуває щастя. Хтось зніматиме і радітиме від того, які класні фото він створює. «Зберігаємо моменти у фото» – це наш девіз.

Фотостудія «фотоЛАВ» розташована за адресою: місто Переяслав, вул. Грушевського 3/1.

Додати коментар