Працівники шкільних харчоблоків із Переяславщини пройшли навчання з нових технологій

На Київщині продовжують впровадження реформи шкільного харчування. Зокрема, провели навчання кухарів, які готують їжу для дітей у школах, передає Proslav з посиланням на сайт Київської обласної військової адміністрації.

Працівники шкільних харчоблоків із Переяславщини пройшли навчання з нових технологій
Працівники шкільних харчоблоків із Переяславщини пройшли навчання з нових технологій

Протягом серпня-вересня працівники харчоблоків, дієтсестри закладів дошкільної та загальної середньої освіти проходили навчання на базі кулінарних хабів Бориспільського професійного ліцею та Білоцерківського вищого професійного училища будівництва та сервісу. Заходи відбулися у рамках реалізації Стратегії реформування шкільного харчування в Київській області.

Кулінарні хаби – це навчально-практичні центри на базі закладів професійно-технічної освіти, де здійснюють підготовку, перепідготовку, підвищення кваліфікації кухарів, забезпечують співпрацю з питань перепідготовки «агентів змін» – працівників шкільних харчоблоків.

Навчання пройшли понад 120 учасників команд змін із 5 територіальних громад Київщини: Ташанської, Зазимської, Калитянської, Тетіївської та Сквирської.

Крім того, у вересні за ініціативи громадської організації «Національна асоціація громадського харчування» відбулося навчання тренерів агентів змін пристоличного регіону, які у подальшому підвищуватимуть кваліфікацію кухарів у шкільних їдальнях. Повідомляється, що 12 майстрів професійного навчання профтехосвіти та підприємств громадського харчування пройшли підготовку та поглибили свої знання у сфері забезпечення дітей здоровим харчуванням.

«Підготовка персоналу закладів освіти до впровадження реформи шкільного харчування є однією з оперативних цілей Стратегії реформування шкільного харчування. Навчання тривають», – додали в пресслужбі Київської ОВА.

Додати коментар