Київська митниця ДФС: зафіксовано спробу незаконного переміщення партії ендопротезів та медичних препаратів

Працівники Управління протидії митним правопорушенням та міжнародної взаємодії та працівники митного поста «Бориспіль-аеропорт»  Київської митниці ДФС попереджено незаконне ввезення на територію України медичних приладів та медичних препаратів. 
690 ін’єкційних шприців з препаратом для лікування остеоартрозу Остеніл та 93 медичних ендопротезів (стегнових компонентів) Bencox було виявлено під час митного оформлення товару «Рекламна продукція, товарні каталоги», який надійшов авіатранспортом на адресу одного з вітчизняних підприємств.
Товаросупровідні документи на вантаж на перший погляд були оформлені належним чином, однак митники вирішили ретельніше перевірити цю зовнішньоекономічну операцію і не помилилися. Серед  заявленої в документах рекламної медичної продукції знаходилися шприци та ендопротези, дані про яких як і товаросупровідні документи були відсутні і на митний контроль не подавалися.
Згідно із ч. 4 ст. 266 Митного кодексу України – у разі самостійного декларування товарів, транспортних засобів комерційного призначення декларантом передбачену цим Кодексом відповідальність за вчинення порушення митних правил у повному обсязі несе декларант.
Таким чином, декларантом фізичною особою-підприємцем (декларантом) не заявлено за встановленою формою у митній декларації точні та достовірні відомості про товар, якій підлягає обов’язковому декларуванню у разі переміщення через митний кордон України.
Складено протоколи про порушення митних правил. Медичні препарати та прилади вилучено до винесення судом рішення у справах.

ГУ ДФС у Київській області

Додати коментар