Як у Переяславі наближають перемогу

Жителі Переяслава продовжують допомагати українським захисникам. А ми далі розповідаємо про їхні добрі справи. Про деякі благодійні ініціативи цього тижня можна прочитати тут. Втім переяславці не зупиняються і невпинно працюють задля підтримки нашого війська, отож чергова добірка від Proslav.

В'яжуть шкарпетки, готують борщ і шкварки, доправляють допомогу на фронт: як у Переяславі наближають перемогу

Зібрали кошти на виробництво сіток

Небайдужі жителі Переяслава та переселенці, які знайшли тут прихисток від війни, з перших днів повномасштабного вторгнення плетуть маскувальні сітки у клубі мікрорайону Трубайлівка (Карань). Їх повсякчас підтримують працівники різних місцевих організацій, долучаються до процесу цілими колективами.

Так, днями працівниці заводу «Переяслав-Молпродукт» зв’язали та привезли більше 50 килимків. Крім того, зібрали 3 800 гривень: їх спрямують на закупівлю спанбонду – синтетичного матеріалу, який використовують для плетіння сіток. Він майже не мокне, не вбирає тепло та не світиться на тепловізорі, на відміну від більш важких матеріалів.

З Facebook-сторінки Тетяни Дейнеги

Того ж дня працівниці дитячого садочка «Любавонька», які протягом зими та весни самі допомагали в’язати сітки, передали 9 400 гривень. На ці кошти придбають сітки-кукли.

«Дуже приємно відчувати підтримку. Тож давайте всі разом наближати перемогу», – написала одна з майстринь цього «волонтерського штабу» Тетяна Дейнега.

Лікарка зв’язала для воїнів теплі шкарпетки

Відома у Переяславі стоматологиня Оксана Вареня неодноразово долучалася до підтримки земляків-військовослужбовців, що тримають оборону країни. Цього разу передала 20 пар вовняних шкарпеток, які зв’язала її мама – стоматологиня Ніна Вареня. Про це на своїй фейсбук-сторінці розповіла волонтерка Наталія Глазунова:

з фейсбук-сторінки Наталії Глазунової

«Наші захисники вже відчувають нічну прохолоду в окопах і бліндажах та конче потребують нашої підтримки, бодай, теплими шкарпетками. На світлині – вовняні шкарпетки, які дбайливо виготовила Ніна Семенівна. Але це далеко не всі, їх було значно більше! Ніна Семенівна принципово не використовує синтетичні нитки, які не горять, а плавляться… Вона розплутує вовняні речі, потім пере і прасує нитки, щоб були м’які і рівні, і аж після цього в’яже шкарпетки. Скільки любові, материнської турботи і величезної праці у кожній такій парі!»

Волонтерка закликала охочих допомогти приносити в’язані речі, які можна розпустити, або ж готові нитки. Рукодільниці зв’яжуть з них шкарпетки для воїнів.

До «Переяславського борщу» приготували «духмяні шкварки»

Сама ж Наталія Глазунова разом з іншими учасниками команди волонтерів «Нескорені» продовжує готувати страви для військових і розробила новинку – «Духмяні шкварки від переяславки Наталки» зі смачного домашнього сала.

«Чергова порція природньої «біодобавки» у вигляді духмяних шкварок, що у поєднанні з борщем «Смачним Переяславським» дуже гармонує і складає корисний наїдок, приготовлена і невдовзі буде відправлена нашим бійцям», – написала вона.

з фейсбук-сторінки Ольги Дриги

Принагідно господиня звернулася з проханням допомогти капустою для виготовлення сухих борщових наборів або коштами на придбання.

«Запити на страви швидкого приготування, які ми виготовляємо, постійно надходять і ми не маємо права підвести наших бійців», – додала Наталія Глазунова.

Охочі доєднатися до благодійної справи можуть приносити продукти, речі та нитки у Переяславську гімназію №3, магазин «Продукти» в мікрорайоні Карань та магазин «Технобуд» в районі автовокзалу. Контактний телефон 0935122829 (Ольга).

Доправили допомогу бійцям

Переяславська волонтерка Інна Марченко, яка регулярно доправляє допомогу нашим воїнам на передову, цього тижня повернулася з чергової поїздки в Донецьку область. На своїй фейсбук-сторінці вона поділилася світлинами та подякувала усім, хто долучився до збору допомоги.

 

Додати коментар