На будівлі у центрі Переяслава до Дня міста створили мурал

У центрі Переяслава з‘явився мурал за творами видатного українського письменника Тараса Шевченка. Стінопис створили працівники Центру культури та мистецтв і презентували у День міста, повідомляє Proslav.

На будівлі у центрі Переяслава до Дня міста створили мурал

Яскравий стріт-арт тепер прикрашає стіну господарчої будівлі другого корпусу Центру культури та мистецтв, колишнього будинку культури. Робота над муралом тривала три дні.

З пропозицією реалізувати у Переяславі проєкт із муралами звернулася Київська обласна військова адміністрація, розповів начальник відділу культури Валентин Шуткевич. Задум полягає у тому, щоб українські митці, прикрашаючи міський простір художнім розписом, єднали місцевих жителів навколо спільних цінностей. Працівники культури з охотою погодилися і таким чином вирішили зробити подарунок Переяславу до Дня міста.

Ескіз муралу створила художниця з Переяславського центру культури і мистецтв Євгенія Демченко. Після того, як його затвердила художня рада, мисткиня перенесла малюнок на стіну. Далі за пензлі та фарби взялися й інші працівники центру.

На будівлі у центрі Переяслава до Дня міста створили мурал

– У перший день ми працювали толокою, а далі з моїм колегою художником Романом Кирпою допрацьовували деталі, – розповіла Євгенія Демченко. – Мурал ми назвали «У нас воля виростала», рядком із вірша «І мертвим, і живим, і ненародженим». Я хотіла поєднати в одній композиції якомога більше творів Тараса Шевченка. Можна навіть позмагатися – хто більше побачить Шевченківського слова.

Додати коментар