Розпочався капітальний ремонт каналізаційної мережі по вулиці Гімназійній у Переяславі – Вячеслав Саулко

Днями розпочався ремонт каналізаційної мережі по вулиці Гімназійній у Переяславі. На початку весни там стався масштабний порив, для ліквідації якого варто замінити каналізаційну систему. Proslav слідкує за ходом ремонту і готовий розповісти про перебіг подій.

Навесні на вулиці Гімназійній сталася наймасштабніша аварія каналізаційної системи у Переяславі за час Незалежності України. За словами міського голови Вячеслава Саулка, каналізаційна труба стала повністю непридатною, оскільки встановили її понад 70 років тому, а термін експлуатації всього 50.

Протягом весни і всього літа працівники місцевого КП «ВУКГ» автомобільним транспортом вивозили близько 150 кубометрів стічних вод за добу. Вони продовжуватимуть виконувати цю роботу аж до закінчення капітального ремонту.

Наразі компанія підрядник ТОВ “Будінженермережа” почала роботи, про що повідомив міський голова Переяслава у своєму Facebook. Зараз вони виконують монтаж системи водопониження за французькою технологією. Представники виконавця робіт пояснили, що складність робіт полягає у тому, що стара каналізаційна труба прокладена на глибині 4,5 метра, а рівень грунтових вод – 3, що значно вище місця майбутніх робіт.

Вартість робіт складає 11,8 млн грн. У відділі капітального будівництва і ЖКГ Переяславської міської ради розповіли, що ці роботи потребують часу і їх планують закінчити до кінця 2023 року.

Додати коментар