У Переяславі відзначили «Свято подяки»: воно згуртувало десятки переяславців навколо вдячних молитов за Україну, місто та врожай

У неділю, 3 вересня 2023 року, у Парку імені Тараса Шевченка відбулося відзначення «Свята подяки». Починаючи із 2017 року його незмінним ініціатором та організатором в нашому місті є Рада церков Переяславщини, повідомляє Proslav.

У Переяславі відзначили «Свято подяки»: воно згуртувало десятки переяславців навколо вдячних молитов за Україну, місто та врожай

Композицією «Великий Бог» свято відкрив гурт церкви «Небесна країна» під назвою «Світло з неба». Колектив існує вже 19 років, наразі його учасниками є як професіонали так і музичні аматори різного віку. У цей день на сцені були: Юлія Строганова (клавішниця), Володимир Неутрієвський (соло-гітара), Марк Мельник (барабани), Роман Подольній (бас-гітара), а також вокалісти Наталія АртюхАліна НедбайлоЄвген ІваненкоСвітлана Гресько й фронтменка гурту Альона Гречко. Надалі, протягом свята, вони виконали ще кілька вокальних композицій на прославлення Господа та життєдайної людської віри в нього. Поміж тим чудовим віршем у ході свята містян та гостей свята потішив маленький хлопчик Данилко.

Програму вів Сергій Кожевніков. За традицією не обійшлося без неодмінної атрибутики, яка з року в рік супроводжує проведення такого свята – різноманітних плодів садів та городів. Спершу пролунало вступне слово пастора церкви «Небесна країна» Михайла Гречко, а надалі молитви за спокійне небо над Переяславщиною, врожай, хліб та воду й за Боже Слово виголошували пастор церкви «Оселя благодаті» Ігор Лисих, пастор церкви «Нове покоління» Володимир Аніщенко та представник церкви «Оселя благодаті» Андрій Ліходєєв. Згодом молитву за Україну виголосив настоятель Володимирського храму Православної церкви України, отець Іван Будняк. Також слова вдячності і молитви у цей промовляли пастор церкви Адвентистів сьомого дня Павло Бога й пастор Незалежної Християнської Церкви Повного Євангелія «Перемога» Ігор Устименко. До присутніх лунали заклики про покаяння, відбулася молитва за зцілення. Завершили спільним читанням головної молитви усіх вірян – «Отче Наш».

«День подяки – це змога подякувати Богу за те, що він дає нам життя та сили й наснагу. За те, що він дає нам спокій у нашому місті і піклується про те, аби ми й цьогоріч мали урожай, усе необхідне для життя. У цей осінній день ми дякуємо йому, молимося за Україну і новий навчальний рік для наших вчителів та дітей», – розповіла секретар Ради церков Переяславщини, співорганізаторка свята Лідія Ющишина.

Зазначимо, що нині в Україні пропонують запровадити нове свято, а саме День подяки 22 жовтня. Його хочуть прирівняти до державних свят і ввести додатковий вихідний у цей день. Сама дата походить зі США, а в Україні День подяки неофіційно відзначається із 2006 року. У минулі довоєнні роки його велелюдно відзначали навіть на столичних Майдані Незалежності та Софіївській площі.

Додати коментар