Відкрилася виставка студентів педагогічного факультету університету, виконана в стародавній техніці «Аплікація»

Вивчаючи різні види декоративно-прикладного мистецтва, студенти  спеціальності «Образотворче мистецтво» педагогічного факультету (декан – професор Наталя Ігнатенко) Переяслав-Хмельницького державного педагогічного університету імені Григорія Сковороди на практичних заняттях з предмету «Дизайн в текстилі» оволоділи стародавньою технікою «Аплікація».  

Аплікація – це малюнок, картина виконана з клаптиків тканин різної фактури і переплетення, які вирізані по заданому рисунку і пришиті, або приклеєні до основи.  Перші аплікації з’явилися в 18 столітті, саме тоді жителі сіл почали ними прикрашати свої житла. Матеріалом для аплікації служила соломка. Пізніше замість соломки почали використовуватися латочки тканини, у тому числі і шкіри.

Свої дипломні та семестрові завдання з техніки «Аплікація» студенти педагогічного факультету представили на виставці, яка демонструється в  першому корпусі університету. Тут представлені  роботи на різну тематику – це «дерево життя» студентів Дарини Овчиннікової, Олени Іваненко, Інни Кошитар, Ольги Нестеренко та інших. Цікавими за композицією та фактурою є твори за мотивами Трипілля, а саме витвори студентів-бакалаврів: Андрія Дударя, Катерина Вересенко, Віри Яценко та інших.  

Керівник проекту – кандидат педагогічних наук, доцент кафедри мистецьких дисциплін і методик навчання, член спілки дизайнерів України Ольга Стрілець.

Виставка експонуватиметься до кінця грудня. Запрошуємо всіх бажаючих відвідати виставку.

 Ольга Стрілець

Додати коментар