На педагогічному факультеті університету відбувся «Ярмарок професій»

Допомогти свідомо обрати майбутній фах, навчити орієнтуватися у світі професій, надати інформацію про особливості й переваги актуальних  робітничих професій, сприяти тому, щоб уже сьогодні майбутні випускники грамотно будували свій професійний план – така мета профорієнтаційного заходу під назвою «Ярмарок професій», який відбувся на педагогічному факультеті Переяслав-Хмельницького педагогічного університету імені Григорія Сковороди.

До університету завітали випускники різних шкіл міста та району.

З вітальним словом до гостей заходу звернулася декан педагогічного факультету, професор Наталя Ігнатенко, яка розповіла про престижність факультету, спеціальності за якими здійснюється навчання, наголосивши на численних культурних і наукових заходах, у яких беруть участь студенти та надала необхідні поради для того, аби студентське життя проходило максимально комфортно та легко.

Потенційні абітурієнти дізнались також про міжнародні програми, що діють в Переяслав-Хмельницькому університеті, про які розповіла керівник Міжнародного відділу Оксана Ковтун.

Перед гостями також виступили заступник декана педагогічного факультету Микола Волковський, доктор мистецтвознавства Тетяна Мартинюк та кандидат педагогічних наук Ольга Стрілець, які окремо зупинились на різнобарвності студентського життя на факультеті. Тут створено умови для самостійного вдосконалення знань у вільний від навчання час, розвитку їх захоплень, усі бажаючі можуть зайнятися громадською діяльністю, спробувати себе у студентському самоврядуванні, різноманітних гуртках, секціях, клубах та центрах за інтересами.

Також випускники ознайомилися з аудиторіями  університету, переглянули виставки  художніх робіт студентів та викладачів кафедри мистецьких дисциплін та методик навчання, побували в творчих майстернях, відвідали майстер-класи.

Завершилась зустріч із випускниками святковим концертом за участю студентів та викладачів педагогічного факультету. Майбутні абітурієнти з великим задоволенням зустрічали кожен виступ учасників концерту.

Випускники були задоволені такою зустріччю, адже дізналися багато корисного. Переконалися, що, обираючи професію, необхідно враховувати свої здібності, особисті та громадські інтереси, зрозуміли, що значення професії у житті людини залежить не стільки від характеру роботи, скільки від того, як до нього ставиться сама людина, наскільки професія відповідає її потребам і можливостям.

Ольга Науменко

Додати коментар