Університет Григорія Сковороди в Переяславі виграв конкурсний відбір виконавців держзамовлення на підготовку магістрів за напрямом «Публічне управління та адміністрування»

Університет Григорія Сковороди в Переяславі поглиблює співпрацю з Національним агентством України з питань державної служби у галузі підготовки держслужбовців – сайт університету.

Сковородинівський університет підготував пакет документів та взяв участь у конкурсному відборі виконавців державного замовлення за напрямом підготовки здобувачів вищої освіти, освітнім ступенем магістра, за спеціальністю «Публічне управління та адміністрування» надавши перелік у кількості 7 осіб, які працюють державними службовцями та відповідають вимогам.

Як стало відомо пресслужбі університету, у відборі приймало участь близько семи десятків закладів вищої освіти України, втім конкурсний відбір з відповідним балом пройшло лише двадцять дев’ять і Університет Григорія Сковороди в Переяславі ввійшов до цього числа.

Варто зазначити, що діяльність кафедри публічного управління та адміністрування розпочалася в університеті у 2020 році. Наразі вона здійснює підготовку бакалаврів, магістрів та докторів філософії у галузі публічного управління та адміністрування.

У 2021 році тут було започатковано освітньо-професійну програма 281 «Публічне управління та адміністрування» другого (магістерського) рівня, яка успішно була акредитована у 2022 році НАЗЯВО.

«Наша освітня програма зосереджується на формуванні аналітичних навичок, реалізації управлінських проєктів, прогнозуванні ситуації під час реалізації, організації стратегічного управління публічною сферою, знань основ національної безпеки, вільного користування електронним документообігом і впровадження електронної демократії. Наразі на кафедрі здійснюється підготовка 80 осіб на бакалавраті й 100 на магістратурі, з яких, за підрахунками минулих років, 70 % це працівники органів державної влади та органів місцевого самоврядування. У 2023 році ми також вже отримали понад сотню заяв на вступ. Уже є охочі вступати до  аспірантури, зараз триває підготовка до акредитації відповідної освітньої програми», – діляться на кафедрі.

22 серпня 2023 року ректор Університету Григорія Сковороди в Переяславі Віталій Коцур мав зустріч з головою Національного агентства України з питань державної служби Наталією Алюшиною, де обговорювали питання подальшої співпраці, перспективи участі у проєктах та програмах НАДС, організацію спільних наукових конференцій та тренінгів. Окрім цього ректор УГСП взяв участь у інноваційній освітній платформі для державних службовців категорії «А» «Школа підготовки стратегів», за ініціативи Національного агентства України з питань державної служби (НАДС) та Вищої школи публічного управління разом із проєктом «Супровід урядових реформ в Україні» (SURGe).

Додати коментар