У Переяславі відзначили День державного прапору України (ФОТО)

23 серпня Україна відзначає День Державного Прапора. З цієї нагоди на центральній площі міста урочисто підняли національний стяг. Право підняти державний прапор України надали заступнику командира військової частини капітану Басову Ігорю Вікторовичу та заступнику командира ІІ стрілецької роти молодшому лейтенанту Каташвілі Костянтину Джамаловичу.

Присутні  хвилиною мовчання вшанували пам’ять Героїв, які загинули під час виконання бойових завдань із захисту суверенітету та територіальної цілісності України, а також мирних громадян України, які загинули від збройної агресії російської федерації проти України.

До жителів громади звернувся міський голова Вячеслав Саулко: “Сьогодні День Державного Прапора України, який є символом нашої національної єдності, символом честі та гідності, символом давніх історій державотворення у нашій країні… Сьогодні я дякую усім військовослужбовцям, які дорогою ціною захищають Україну та захищають українців, які неймовірними зусиллями звільняють окуповані міста від загарбників і встановлюють там наш прапор. Я хочу побажати кожному з вас на своєму робочому місці робити все для того, щоб наша перемога відбулася якомога швидше. Бажаю, щоб Господь подарував Україні мир, злагоду та процвітання…»

Під час урочистостей юним переяславцям вручили документ, який засвідчує, що вони є громадянами України. Свій паспорт отримали: учень 9 класу Переяславського ліцею імені Володимира Мономаха Давід Пастухов;  учень 9 класу Переяславської гімназії №1 Сергій Чаплигін; учениця Переяславського академічного ліцею імені Івана Мазепи Софія Дрига; учениця 9 класу Переяславської гімназії №5 Вероніка Березюк.

Сьогодні синьо-жовтий стяг – це символ незламності українців, і державні кольори України знають в усьому світі як кольори сміливості. Впевнений, що незабаром український прапор замайорить від Донбасу до Криму, повернувши своє законне місце на території своєї держави. Тож у День Державного Прапора України вітаю усіх, для кого наш прапор є символом дому та національної ідентичності…“, – звернувся  до переяславців старший офіцер відділення рекрутингу та комплектування І відділення Бориспільського РТЦК та СП, капітан Андрій Загнойко.

Із вітальним словом до присутніх звернувся і ректор Університету Григорія Сковороди в Переяславі Віталій Коцур.

Своїм пісенним подарунком земляків привітали Софія Леонова та Єлизавета Хондошко. Ведуча заходу – Влада Черненко.

У синьо-жовтому прапорі вся історія нації – від сивої давнини, часів Української народної республіки і до нинішньої незалежності. Саме під цим прапором українці сьогодні борються за свободу, за життя і майбутнє нації у кровопролитному протистоянні з російським агресором. Українська держава – це перспектива кожного з нас, тож і вихід у нас один – перемогти у цій кривавій боротьбі.

Слава Україні!

Нашим Героям слава!

Додати коментар