Нащадки козацького роду

Козацька доба залишила найбільший слід в душі українського народу, навіки змінивши її. Вона промовляє до нас через багато поколінь, даючи сили і мужність на Майдані, надихаючи наших славних  захисників сьогодні на Сході України. Саме тому відкриття пам`ятного знаку на честь Переяславського козацького полку та героям, які віддали своє життя  за волю та незалежність України у ці важкі часи, які зараз переживає Українська держава, є актуальним. Тому що перемогти може той народ, який пам`ятає, поважає і шанує своїх предків.

Саме цю думку намагалися донести присутнім на урочистостях в Храмі Воскресіння Христового вихованці Будинку художньої творчості дітей, юнацтва та молоді міста Переяслава-Хмельницького (вихованці вокальної студії «Акорд»  (керівник Анна Порфір`єва),  Міської ради дітей Переяслава (керівник Ніна Товкун), гуртка «Сувенір» (керівник Ірина Омельяненко).

 У своєму виступі діти, нащадки козацького роду, згадали подвиг відомого земляка Тараса Трясила, відвагу Переяславського козацького полку і мужність своїх сучасників – героїв Майдану та війни на Сході України. Словами тужливої пісні пом`янули Небесну сотню та патріотів, які гинуть у боротьбі за незалежність української держави.

Додати коментар