Відбулися загальноміські громадські слухання з питань обговорення бюджету міста Переяслава-Хмельницького на 2018 рік

23 лютого 2017 року у залі засідань міської ради відбулися загальноміські громадські слухання з питань обговорення бюджету міста Переяслава-Хмельницького на 2018 рік. У заході взяли участь міський голова Тарас Костін, секретар ради Петро Бочарін, заступник міського голови Валентина Губенко, голова громадської ради Віталій Коцур, депутати міської ради, працівники структурних підрозділів виконкому міської ради, керівники комунальних служб міста, директори загальноосвітніх шкіл та садочків, голова громадської організації «Відродження Переяслава», міський голова (2006-2010 рр.) Іван Якименко, голова ГО «Корінь нації» Микола Богатир, голова ГО «Старий Дніпро» Віталій Іващенко, засоби масової інформації ТРК «Альта», міськрайонна газета «Вісник Переяславщини», активні жителі міста. Всього на слуханнях були присутні 45 осіб.

Про виконання відповідних програм за 2016 рік, прогноз виконання відповідних програм за 2017 рік та про планування заходів відповідно до програм на 2018 рік  доповідали: головний спеціаліст відділу освіти міської ради Тетяна Нечипоренко, начальник відділу культури і туризму міської ради Вікторія Гуріна, начальник відділу капітального будівництва та житлово-комунального господарства виконкому міської ради Олександр Вітківський, начальник відділу з питань фізичної культури, молоді та спорту міської ради Валерій Мільгевський. В свою чергу начальник фінансового управління міської ради Юлія Жарко доповіла про прогноз виконання бюджету міста за 2017 рік та про пропозиції до бюджету міста на 2018 рік.

Заслухавши доповідачів, присутні мали змогу обговорити і внести свої пропозиції до бюджету міста на наступний рік, зокрема: Микола Богатир – голова ГО «Корінь нації», надав слушні пропозиції стосовно покращення туристичної привабливості нашого міста, Іван Якименко – голова ГО «Відродження Переяслава» звернувся до міської ради з проханням відновити та реставрувати центральну площу міста, встановити пам’ятник Герою України Михайлу Сікорському, відновити пам’ятник Богдану Хмельницькому. Багато пропозицій надійшло від жительки міста Оксани Шевченко. У своїй презентації на екрані вона запропонувала варіанти озеленення міста, косметичний ремонт зупинок міського транспорту, придбання зручних стільців та плоского екрану у фойє міської ради для відвідувачів Центру надання адміністративних послуг. Микола Козій, житель м-ну Підварки звернувся до міського голови із проханням встановити дорожні знаки, розширити проїжджу частину по вул. Кутузова, де магазин «Любава», оскільки там досить часто трапляються дорожньо-транспортні пригоди.

Жителі вулиці Маяковського просили зробити висипку даної вулиці шлаком, чи хоча б про грейдерувати, а також провести централізоване водопостачання. Також звучали пропозиції щодо ремонту дорожнього покриття вулиць, своєчасного вивезення твердих побутових відходів, вуличного освітлення, пільгових пасажирських перевезень. Усі пропозиції були прийняті до уваги одноголосно та внесені до протоколу.

Міський голова Тарас Костін, прийняв до уваги всі прохання і звернення, надав доручення комунальним службам міста та відповідним структурним підрозділам в терміновому порядку вирішити нагальні питання.   

 

 

 

 

Додати коментар