МОЗ: Напрацьовано детальний план подальшої реконструкції центру ветеранів війни на Київщині

Наразі напрацьовано детальний план подальшої реконструкції двох з чотирьох корпусів Українського державного медико-соціального центру ветеранів війни на Київщині, який надає реабілітаційну допомогу, зокрема, і пораненим військовим.

Про це перший заступник міністра охорони здоровʼя Сергій Дубров повідомив під час робочої поїздки до закладу, де ознайомився з процесами реабілітації поранених військових та спільно з керівництвом закладу обговорив етапи реконструкції лікувальних та діагностичних  корпусів.

У Центрі пацієнти вже мають змогу отримати комплексну реабілітацію за індивідуальним планом із залученням фахівців неврологічного відділення відновного лікування, відділення медико-психологічної реабілітації та терапевтичного відділення. Незважаючи на вже частково проведені ремонтні роботи, Міністерство продовжує шукати шляхи та джерела фінансування модернізації та реконструкції Центру для надання допомоги якомога більшій кількості пацієнтів.

В одному з корпусів закладу вже на завершальному етапі ремонт 12 палат одно- та двомісного перебування з урахуванням вимог та рекомендацій щодо організації безбарʼєрного доступу. Окрім того, у Центрі встановлені вертикалізатори для адаптації після тривалого постільного режиму та відновлення функції ходи та є окремо облаштовані приміщення для відновлення дрібної моторики. Також пацієнти з ампутованими нижніми кінцівками, під контролем фахівців, можуть відновлювати навички водіння авто, використовуючи макет автомобіля з симуляцією на екрані. 

Після модернізації одного з корпусів було також відремонтовано стоматологічне відділення, де надається безоплатна стоматологічна допомога пораненим захисникам.

Під час візиту перший заступник міністра також обговорив з керівництвом Центру підготовку та ремонт приміщення для встановлення сучасного компʼютерного томографа, який буде закуплено за сприяння МОЗ. 

Нагадаємо, прем’єр-міністр України Денис Шмигаль наголосив, що уряд ставить перед собою ціль, аби всі, хто постраждав від російської агресії, могли повернутися до повноцінного життя.

За інформацією Міністерства охорони здоров’я України.

Додати коментар