Неділя, 28 Липня 2024

Переяслав

1116 років від першої літописної згадки

Офіційний сайт
Переяславської міської територіальної громади

Menu

Український паспорт підійнявся відразу на чотири позиції у світовому рейтингу

Український паспорт досяг значного прогресу, піднявшись на чотири позиції в останньому міжнародному рейтингу компанії Henley & Partners. Тепер він посідає 30 місце за кількістю країн, до яких громадяни України можуть подорожувати без віз.

Про це на своєму офіційному сайті повідомила компанія Henley & Partners, міжнародна компанія, що надає послуги з планування проживання та громадянства, яка опублікувала оновлений рейтинг.

За минулий рік власники українських паспортів отримали безвізовий доступ до трьох додаткових країн: Джибуті, Ізраїль та Суринам. Таким чином, загальна кількість країн, куди громадяни України можуть подорожувати без віз, досягла вражаючих 146.

У світовому рейтингу паспортів Україна тепер ділить 30-ту позицію з Гренадою та Сент-Люсією.

Очолює список Сінгапур, громадяни якого мають безвізовий доступ до 192 напрямків. Італія, Німеччина та Іспанія розділили між собою друге місце, пропонуючи власникам своїх паспортів безвізовий доступ до 190 країн. Австрія, Люксембург, Фінляндія, Франція, Японія, Швеція, Південна Корея та Велика Британія разом посідають третє місце, дозволяючи своїм громадянам відвідувати 189 країн без необхідності отримання візи.

Джерело

Додати коментар