У НІЕЗ «Переяслав» з піснями, танцями й народною творчістю відзначили День родини

У суботу, 15 липня 2023 року, Національний історико-етнографічний заповідник «Переяслав» об’єднав усіх, від малого до великого, навколо культурно-мистецького заходу «День родини», який претендує на те, аби стати традиційним – Proslav.

У НІЕЗ «Переяслав» з піснями, танцями й народною творчістю відзначили День родини
Фото: НІЕЗ «Переяслав»

Позаяк безпосередньо у День родини, 8 липня, погодні умови були несприятливими захід відклали на тижень аби дочекатися сонячної і теплої погоди. У музеї панувала радісна, дружня, затишна й тепла атмосфера родинного свята.

Як повідомляють музейники, у цей день гостям «музею під відкритим небом» свою творчість дарували: учнівський вокальний ансамбль Переяславської гімназії №2 під керівництвом Владислава Брика з пісенними композиціями й зразковий фольклорно-етнографічний ансамбль «Світлячок» (керівник Валентина Пономаренко) з села Скориківка на Черкащині. Вони завітали із вітальним дійством до гостей родинного свята та подякою всім тим, хто стоїть на захисті нашої держави. Ще дивували народними іграми Лівобережної Черкащини та побутовими танцями.

Також своїми талантами дивувала й майстриня ляльок-мотанок, учасниця художньої самодіяльності Олена Яхно із с. Веселинівка, Баришівського району. Вона виконала віночок українських народних та гуцульських пісень. Хореографічний колектив «Нове покоління» Драбівської селищної ради, Черкаської області (керівник Наталія Ареф’єва) підготували глядачам хореографічні композиції, які поєднували дітей молодшої, середньої та старшої вікових категорій. Свій автентичний спів продемонструвала глядачам й ведуча заходу Людмила Сидоренко.

Слід зазначити, що для всіх бажаючих були проведені майстер-класи, екскурсії, діяв ярмарок майстрів декоративно-ужиткового мистецтва. По завершенню святкової програми всіх учасників концертної програми пригостили солодощами.

Додати коментар