У мисливських угіддях Київщини розпочали проведення літнього обліку пернатих

У мисливських угіддях пристоличного регіону розпочали проведення літнього обліку пернатої дичини. Облік здійснюють представники Департаменту екології та природних ресурсів Київської обласної військової адміністрації та Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів у Київській області.

Роботу проводять як на ділянках, наданих у користування, так і в угіддях, які належать до державного мисливського резерву. За результатами обліку буде визначений видовий склад, встановлені місця проживання птахів, їх міграції, територіального розміщення, чисельність у різних угіддях тощо.

Крім того, після проведеного обліку визначать динаміку чисельності пернатої дичини та норми добування на мисливський сезон, коли буде дозволене полювання. За потреби, також може бути прийняте рішення щодо необхідності часткової або повної заборони полювання на певний вид птахів.

Нагадуємо, що на території Київської області на час дії воєнного стану полювання заборонено, за рішенням оперативного штабу Ради оборони Київської області від 06.10.2022. Разом із тим, користувачам мисливських угідь усіх форм власності дозволено забезпечення біотехнічних заходів.

Додати коментар