Майже 2 тисячі випускників закладів загальної середньої освіти Київщини виявили бажання оволодіти робітничою професією

У Київській області триває вступна кампанія до закладів професійно-технічної та фахової передвищої освіти. Оволодіти робітничою професією вже виявили бажання 1915 випускників закладів загальної середньої освіти. Про це повідомили в Департаменті освіти і науки Київської ОВА.

Особливістю цьогорічної вступної кампанії є максимальне забезпечення доступу, зокрема, використання електронної системи вступу на первинну професійну підготовку через Єдину державну електронну базу освіти. Охочі здобути профтехосвіту мають можливість подати заяву в письмовому або в електронному варіантах, а також створити  власний електронний кабінет вступника.

З 30 червня розпочався прийом до закладів фахової передвищої освіти на денну форму навчання на базі 9 класів. Подати документи через електронні кабінети можна буде до 13 липня, а вступні випробування триватимуть із 14 по 22 липня.

З 10 липня до 9 серпня здійснюватиметься прийом документів від абітурієнтів, які виявили бажання вступити до закладів фахової передвищої освіти на денну форму навчання на базі повної загальної середньої освіти, тобто 11 класів.

Так, станом на 10 липня до закладів фахової передвищої освіти подали  документи 1389  осіб.

Нагадуємо, що вступна кампанія цього року відбувається із максимальним дотриманням вимог безпеки в умовах дії воєнного стану.

 

Додати коментар