Шановні співвласники багатоквартирних будинків за адресою вул. Набережна,10,14, 16, Волонтерська, 4, 7, 10, Оболонна, 2В, Миру, 4, Професійна, 9

КП «УК «ВУЖКГ» Переяславської міської ради» як управитель ваших багатоквартирних будинку інформує, що на виконання  п.8 Договору про надання послуг з управління багатоквартирним будинком, на вимогу п. 19 Правил надання послуги з управління багатоквартирним будинком, затверджених  постановою  КМУ від 05.09.2018 р. № 712, ч.1 ст.5 Закону України «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку» інформує, що згідно п.9.5.1, п.9.6.1. Правил будови і безпечної експлуатації ліфтів, затверджених наказом Державного комітету України з промислової безпеки, охорони праці та гірничого нагляду від 01.09.2008 р. №190, зареєстрованих  в Міністерстві юстиції України від 07.10.2008р. №937/15628, п.2.3. Положення про систему технічного  обслуговування та ремонту ліфтів, затвердженого  наказом  Державного  комітету будівництва, архітектури та житлової політики України від 10.04.2000 р. N 73, Порядку проведення технічного огляду,  випробування та експертного обстеження (технічного  діагностування) машин, механізмів, устаткування  підвищеної небезпеки, затвердженого Постановою  КМУ від 26.05.2004 р. N 687 у зв’язку із закінченням граничного строку експлуатації ліфтів ваших будинків потрібно терміново провести позачергове технічне та експертне обстеження ліфтів, а в подальшому розглянути питання модернізації чи заміни ліфтів.

У разі невиконання даних рекомендацій в найкоротші строки подальшу експлуатацію ліфтів буде  заборонено Державною службою України з питань праці.

Звертаємо увагу, що співвласники зобов’язані забезпечувати належне утримання та належний санітарний, протипожежний і технічний стан спільного майна багатоквартирного будинку, кожен співвласник несе зобов’язання щодо належного утримання, експлуатації, реконструкції, реставрації, поточного й капітального ремонтів, технічного переоснащення спільного майна багатоквартирного будинку пропорційно до його частки співвласника (п. 5 ч. 2 ст. 10, ст. 7 Закону України «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку»).

 Оскільки, проведення капітального ремонту будинку та його фінансування є обов’язком співвласників багатоквартирного будинку (власників квартир та нежитлових приміщень у цьому будинку) з моменту набуття у власність квартир чи нежитлових приміщень шляхом приватизації, купівлі тощо, вам необхідно прийняти рішення, шляхом проведення загальних зборів, про проведення капітального ремонту та визначення підрядника для виконання робіт з модернізації чи заміни ліфтів будинку.

Таким чином, в разі погіршення стану будинку внаслідок не проведення капітального ремонту його систем, відповідальність згідно із законом несуть саме співвласники багатоквартирного будинку, тому наголошуємо на необхідності термінового вирішення питання щодо модернізації чи заміни ліфтів ваших будинків.

Витрати на проведення модернізації чи капітальних ремонтів  до кошторису витрат на утримання будинку та прибудинкової території не входять та Вами не сплачуються.

                 Адміністрація КП «УК «ВУЖКГ»

Додати коментар