«Нескорені» з Переяслава уже 4 місяці готують борщ для захисників: у чому його особливість

На початку весни команда «Нескорені» почала сушити овочі для приготування особливого борщу, а наразі уже виготовили майже 1500 комплектів національної страви. Як його виготовляють та в чому особливість дізнавався Proslav.

Вчора волонтери вперше зустрілися всі разом для фасування страви. Інгредієнти підготовлювали окремо, всього за день вдалось зафасували 324 пакети сухого борщу. Куратором проекту «Нескорені» є волонтерка ГО «4.5.0. Переяслав» Ольга Дрига, яка і розповіла нам про «Борщ смачний переяславський». 

Про команду «Нескорені»

«Команда «Нескорені» складається з 20 осіб, які сушать овочі, а сьогодні (6 липня) ми вперше зібрались у початковій школі №6 на групове фасування. Це і викладачі, вчителі, депутати, підприємці, молоді мами і люди більш зрілого віку. Небайдужі приносять овочі у Технобудмаркет, магазин Продукти (район Карань), у гімназію №3 й у мультимагазин Студент+ (Підварки). Далі ці овочі я розвожу по тим, хто їх сушить. Нам багато хто допомагає, було тисячі дзвінків з пропозиціями кропу, петрушки, цибулі, різноманітних овочів… Нас підтримує вся громада, усі небайдужі українці», – розповідає волонтерка.

З чого складається та як готується «Борщ смачний переяславський»

На пакуванні продукту вказано:

Переяславські борщі

Допоможуть в боротьбі!

Захисників нагодуємо,

Сили для подолання ворога – гарантуємо!

Склад: бурячок червонощокий, морква солоденька, цибулька гостренька, картопельку українська, томатна паста, капусточка білесенька, сіль із незламного Соледару, лавровий лист, часник, кріп, петрушка, паприка, а ще частинка нашого серця, щоб захистити Вас!

Для приготування борщу необхідно взяти 7 літрів води, закип’ятити та додати вміст пакета. Отриману суміш варити 20 хвилин. До неї додати тушкованого мʼяса, томатну пасту і сіль та перець за смаком. Все це довести до кипіння та смакувати.

Кому Нескорені відправляють цей борщ

«Ми відправляємо всім захисникам України. Дуже часто звертаються наші земляки, але ми допомагаємо не тільки їм. Наша мета допомогти захисникам наблизити перемогу», – говорить пані Ольга.

Ягідно-горіхова суміш для захисників

Окрім борщу команда волонтерів також фасує і ягідно-горіхову суміш, про яку нам розповіла Наталія Глазунова.

«Це енергетичний десерт для наших захисників. Він дуже смачний і корисний. Ця суміш складається із різних видів горіхів: грецький, кешʼю, кедровий, фундук, також додаємо сушені яблука, бананові чипси, вишню, родзинки, чорнослив, фініки… Тобто намагаємося зробити її корисною і приємною», – говорить пані Наталія.

Ця суміш фасується у зручні пакети, які легко помістити у кишеню. Тільки за вчорашній день волонтери виготовили 273 комплекти горіхової суміші. 

Як допомоги команді «Нескорені»

Якщо ви бажаєте допомогти звертайтесь до Ольги Дриги за номером телефону +38093 512 28 29.

Нагадаємо, наприкінці червня благодійники з ГО «4.5.0. Переяслав» відвідали воїнів-земляків на Запорізькому напрямку. Передали смаколики, прилади нічного бачення та багато іншого. Фоторепортаж з поїздки дивіться за посиланням.

Додати коментар