Товариство з обмеженою відповідальністю «Газопостачальна компанія «Нафтогаз Трейдинг» повідомляє

Товариство з обмеженою відповідальністю «Газопостачальна компанія «Нафтогаз Трейдинг» (далі – Товариство) висловлює свою повагу та повідомляє, що з 30.06.2023 року до бюджетних установ (у значенні Бюджетного кодексу України), закладів охорони здоров’я державної власності (казенні підприємства та/або державні установи тощо) та закладів охорони здоров’я комунальної власності (комунальні некомерційні підприємства та/або комунальні установи, та/або спільні комунальні підприємства тощо) (далі – Бюджетні установи) не застосовуються положення постанови Кабінету Міністрів України від 09.12.2020 № 1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2», зі змінами та доповненнями (далі – Постанова), положеннями якої було забезпечено автоматичне включення Бюджетних установ до Реєстру споживачів постачальника «останньої надії», у разі відсутності діючого договору постачання природного газу. Зважаючи на викладене,з 30.06.2023 року формування Реєстру споживачів постачальника «останньої надії» буде здійснено на загальних умовах.

Відповідно до п. 5 Розділу VI Правил постачання природного газу, затверджених Постановою НКРЕКП від 30.09.2015 № 2496 (далі – Правила), після закінчення граничного строку постачання природного газу постачальником «останньої надії», останній зобов’язаний припинити постачання природного газу за договором. Виключення з Реєстру споживачів постачальника «останньої надії» здійснюється у порядку, визначеному Кодексом газотранспортної системи. У випадку якщо споживач не був включений до Реєстру споживачів іншого постачальника після закінчення постачання природного газу постачальником «останньої надії», до такого споживача повинні застосовуватись заходи з припинення розподілу/транспортування (для прямих споживачів) природного газу споживачу відповідно до умов Кодексу газорозподільних систем та Кодексу газотранспортної системи.

Станом на поточну дату в Реєстрі споживачів ТОВ «ГК «Нафтогаз України» (надалі – ПОН) знаходиться близько 284 бюджетних установ вашого регіону, до яких з 01.07.2023 року потенційно будуть застосовані вищезазначені заходи. З метою уникнення випадків припинення (обмеження) газопостачання бюджетним установам (шляхом унеможливлення несанкціонованого відбору природного газу, зокрема, шляхом встановлення інвентарної заглушки та/або пломбування запірних пристроїв), наслідком чого є можливі додаткові фінансові втрати, просимо вашого сприяння щодо невідкладного підписання бюджетними організаціями/установами договорів постачання природного газу.

 Крім того, звертаємо особливу увагу на те, що Кабінет Міністрів України постановою від 25.04.2023 № 394 продовжив дію спеціальних обов’язків, покладених на ТОВ «Газопостачальна компанія «Нафтогаз Трейдинг», щодо постачання природного газу Бюджетним установам до 31 серпня 2023 року, тому, у випадку відсутності пропозицій від інших постачальників при проведенні закупівлі, Товариство має обов’язок поставити необхідні обсяги природного газу.

Т.в.о. генерального директора                                                                 Сергій БЄЛЯЄВ

Додати коментар