Підтримка бізнесу під час війни: На Київщині створюють каталог крафтовиків

Місцевих виробників обʼєднають в електронному Каталозі крафтовиків Київщини. Над його створенням працюють Департамент економіки Київської ОВА спільно з Агенцією регіонального розвитку Київської області. Мета збору інформації – підтримка розвитку та стимулювання аграрного і ремісничого сектору в регіоні.

Каталог стане базою даних потенційних партнерів. Зареєструватись у ньому можуть крафтові виробники в галузі переробки харчових продуктів на товари з високою доданою вартістю та ремісники з обробки деревини, вовни, металів, скла, в тому числі діючі майстри народних ремесел. Він міститиме структуровані дані виробників Київщини.

Крафтовими виробниками вважають самозайнятих осіб і мікровиробників (до 10 найманих осіб), які виготовляють товари дрібними партіями з використанням ручної праці та з натуральних матеріалів, за автентичними або авторськими технологіями.

Мікровиробники крафтової продукції Київщини дуже підтримують українську економіку та постачають товари першої необхідності під час війни. Крім того, вони популяризують українську культуру серед іноземців.

Київська ОВА вирішила зробити перше глобальне дослідження ринку крафтовиків. Інформація про них буде використана для розроблення програм їх підтримки за сферами виробництва. А також стане основою побудови довгострокової співпраці у спільному розвитку мікропідприємництва і збільшення експортного потенціалу Київщини.

Долучитися до створення Каталогу можна, заповнивши анкету за посиланням:

https://forms.gle/yDFA4PuiEWmZ983DA.

Додати коментар