У Переяславі на День Конституції виступив естрадний оркестр ДСНС: вшанували загиблих та співали про Україну (фото та відео)

28 червня у парку імені Тараса Шевченка на День Конституції виступив естрадний оркестр Державної Служби з Надзвичайних СитуаційProslav ділиться фоторепортажем та хронологією урочистого заходу.

На вечір середи жителів та гостей громади з Днем Конституції приїхав привітати оркестр ДСНС. Як завжди, організацію на себе взяли відділ культури і туризму Переяславської міської ради та комунальний заклад Центр культури і мистецтв.

На початку заходу до присутніх звернувся начальник відділу культури Валентин Шуткевич. Він привітав переяславців та гостей міста із Днем Конституції й зазначив, що з нагоди відзначення було організовано благодійну програму.

«Якщо є бажання та можливість – пожертвуйте кілька гривень для потреб Збройних сил України. У нашому Центрі культури є осередок волонтерів, які постійно допомагають наших землякам-воїнам. Також у громаді діє громадська організація «4.5.0. Переяслав» та інші волонтери, що збирають кошти під конкретні потреби наших бійців», – закликав Валентин Сергійович.

Виступ естрадного оркестру ДСНС

Сказати, що виступ розпочався жваво – не сказати нічого. Соліст і водночас ведучий заходу Олексій Козарєв з перших нот композиції «Вставай» запалив публіку своїм вокалом. На що отримав жваві оплески.

«Ми хочемо подякувати нашим героям, нашим воїнам, нашим рятувальникам, яких у народі прозвали «герої без зброї». Конституція пишеться не золотими буквами на папері у кабінеті, а кров’ю і потом наших захисників», – наголосив він.

Одразу після перед глядачами залунала пісня Степана Галябарди «Стій враже». Її виконав заслужений артист України Василь Волощук. Композиція заворожила публіку й змусила пригадати усі моменти російсько-української війни, що розпочалась ще у 2014 році. Якраз у рік, коли й була написана пісня.

«Росія споконвічний біль для нашого народу, але ми не будемо цього терпіти», – підкреслив співак й виконав наступну композицію «Не терпи Україно», головними рядками якої є «Зуб за зуб, кров за кров – помста буде люта».

Головний девіз рятувальників: «Запобігти, врятувати, допомогти»

Головним девізом ДСНС є: «Запобігти, врятувати й допомогти». Солістка естрадного оркестру ДСНС Анна Василенко виконала композицію, присвячену рятувальникам.

«Безмежно дякую рятувальникам за відданість їх справі і за врятовані життя. Й хочу подарувати наступну пісню. Вона особлива, тому що ознаменує майбутнє нашої країни», – сказала вона й подарувала глядачам наступну пісню «Лелеки прилетіли в Україну».

Після цього увагу прикував оркестр, виконавши композицію «Жайворонок». Солістом виступив кларнет у виконанні Павла Клименка.

Народна творчість  це наша зброя

«Народна творчість – це наша зброя. Нехай у місті Переяслав вона прозвучить у це чудове свято», – звернувся до глядачів ведучий.

Такими словами він представив фольк-гурт «Вихиляст», що презентував попурі українських пісень. На що заслужено отримав гучні оплески.

Згодом глядачам подарували виконанні композиції «Ватра» з соло на флейті у виконані Андрія Колесника. Ритм музики й підтримка усіх оркестрантів не дала змогу публіці охолонути. Окрім цього, музики й запалили у танці. За що отримали чергові гучні оплески.

Оркестр ДСНС й не думав знижувати градус драйву. Прозвучала англо-українська пісня «Зійде українське сонце й згинуть усі воріженьки» на мотив фінського гурту Rasmus «In the shadows», яку нещодавно у дуеті переспівали разом з українцями з банди Kalush Orchestra. Відмітимо, що під час виконання композиції, у Переяславі й дійсно сонце виглянуло з-за хмар.

Після цього увагу глядачів забрала солістка оркестру Оксана Раду з піснею «Я поділюсь добром». Вона побажала присутнім миру, злагоди й Перемоги.

Група тромбонів і туби виконала композицію української повстанської армії «Лента за лентою набої подавай». Виконання було більш позитивного аранжування, що прийшлось глядачам до вподоби.

Згодом переяславцям та гостям громади продемонстрували «сценічне дефіле» оркестру ДСНС з композицією «Сезон ураганів».

Скільки іще забере вона твоїх дітей не твоя війна

Одразу після Олексій Козарєв заспівав композицію гурту Океан Ельзи «Не твоя війна».

На рядках «скільки іще забере вона твоїх дітей не твоя війна» на очах деяких глядачів були присутні сльози. Й дійсно емоційне виконання пісні змогло достукатись до серця кожного.

«Ворог хоче роз’єднати нас. Однак поки ми всі разом, доки ми ось так можемо співати – у нього нічого не вийде», – наголосив вокаліст.

Для глядачів прозвучала пісня Володимира Івасюка «Пісня поміж нас». Варто нагадати, що геніальний український співак та композитор віддав своє життя за Україну та ймовірно був убитий у віці 30 років.

«Ми горді представляти службу, яка завжди стоїть на захисті людей. У Переяславі звучить композиція присвячена усім рятувальникам», – наголосив ведучий й запросив до виконання тріо солістів Василя ВолощукаАнну Василенко та Оксану Раду. Вони представили пісню «Ми рятівники».

«Ми дуже раді, що у цей важливий для України день ми знаходимось у Переяславі», – сказав Козарєв й доєднався до інших виконавців.

Квартет артистів подарував композицію «Одна єдина – рідна Україна». Свій виступ завершили словами «Слава України» на що отримали міцне «Героям Слава!»

Василь Волощук, Оксана Раду, Олексій Козарєв, Анна Василенко - естрадний оркестр ДСНС України
Василь Волощук, Оксана Раду, Олексій Козарєв, Анна Василенко – естрадний оркестр ДСНС України

Нагородження від Вячеслава Саулка та виступ на біс

На заході був присутній й голова Переяславської громади Вячеслав Саулко. Він звернувся до присутніх й зазначив, що рятувальники ДСНС завжди там, де потрібна допомога.

«Вони на рівні з нашими Збройними силами захищають нашу Україну. Рятувальники завжди там, де потрібна допомога людям», – наголосив Вячеслав Володимирович.

«Від імені громади висловлюю слова вдячності усім працівникам ДСНС. Нехай голоси вашого оркестру ніколи не згасають а серця не знають втоми», – звернувся мер й закликав глядачів ще раз подарувати артистам оплески.

Після вітальних слів він вручив подяку й книгу начальнику естрадного оркестру ДСНС Руслану Симоненку. Солісткам та дівчині-музиці на фортепіано вручили квіти. Диригенту Валерію Іванцову також вручили книгу про Переяслав й подяку. Аналогічні нагороди отримали солісти Василь Волощук та Олексій Козарєв.

Ведучий пообіцяв, що оркестр повернеться до Переяслава ще раз, але вже на гостину у якості туристів.

Наприкінці заходу глядачі отримали композицію на біс від естрадного оркестру Державної служби з надзвичайних ситуацій.

 

Додати коментар