Університет Григорія Сковороди в Переяславі – 136-ий у рейтингу «ТОП-200 Україна 2023»

У 2023 році в академічному рейтингу «ТОП-200 Україна» за проєктом ЮНЕСКО (формується за сукупністю показників діяльності, якості науково- педагогічного потенціалу, якості навчання та міжнародного визнання) серед двохсот кращих університетів України Університет Григорія Сковороди в Переяславі посів 136 місце, лише за рік покращивши свій показник на майже півсотні позицій. Про це розповідає сайт університету відповідно до оприлюднених результатів щорічного академічного рейтингу українських університетів «ТОП-200 Україна 2023» який сімнадцятий рік поспіль розробляє Центр міжнародних проєктів «Євроосвіта» спільно з міжнародною групою експертів IREG Observatory on Academic Ranking and Excellence.

Університет Григорія Сковороди в Переяславі – 136-ий у рейтингу «ТОП-200 Україна 2023»

Традиційно рейтинг охоплює 200 позицій. Цього року на 121-му та на 166-му місці розташувалося по два університети з однаковими показниками. Таким чином, до рейтингової таблиці внесено 202 заклади вищої освіти.

До найкращих 20 університетів України цього року ввійшли 5 столичних університетів, 4 університети з Харкова, по два з Львова та Дніпра, та по одному представнику з Ужгорода, Тернополя, Вінниці, Одеси, Івано-Франківська, Чернівців і Сум.

Як розподілилися місця у першій сотні?

Перше місце цьогорічного рейтингу посів Київський політехнічний інститут ім. Сікорського (минулоріч друга позицію).

 
На другій сходинці – Київський національний університет ім. Шевченка, який поступився своїм минулорічним лідерством. На третій сходинці рейтингу – Харківський національний університет ім. Каразіна. Так само підтвердила свою позицію Львівська політехніка: як і минулого року – четверте місце рейтингу.

На п’ятій сходинці – Львівський національний університет ім. Франка (сьоме місце 2022 року). Шосте місце рейтингу другий рік поспіль утримує Сумський національний університет. На сьомій сходинці розташувався Харківський політехнічний інститут (пʼяте місце 2022 року). 

Восьму позицію, як і минулоріч, отримав Національний університет біоресурсів і природокористування. На девʼятому місці в рейтингу – Харківський національний університет радіоелектроніки, який зберіг минулорічну позицію. Чернівецький національний університет ім. Федьковича розташувався на десятій сходинці, покращивши на одну позицію свій минулорічний результат.

Нагадаємо, у березні Університет Григорія Сковороди в Переяславі увійшов до сотні найпопулярніших в Україні за даними неакадемічного рейтингу українських закладів вищої освіти UniRank. Він опинився на 85 місці із переліку у 181 заклад. На Київщині мова йде про найвищу позицію серед трьох закладів вищої освіти, які є в регіоні.

Додати коментар