У місті відбулася церемонія підняття олімпійського прапора (ФОТО)

Завтра у Польщі стартують III Європейські ігри-2023. 30 видів спорту, 12 днів захопливих змагань, 7000 спортсменів із 50 європейських країн – такими вони будуть.

В 12 видах у програмі Євроігор будуть проведені чемпіонати Європи-2023. В окремих олімпійських видах будуть розіграні путівки на Олімпіаду-2024 у Парижі. У 27 із 30 представлених на іграх дисциплін візьмуть участь і 263 спортсмени та спортсменки з України. За першість змагатиметься і наш земляк Владислав Ємець (естафета 4х100 м).

З нагоди початку свята спорту у нашому місті сьогодні відбулася церемонія підняття олімпійського прапора. У заході взяли участь міський голова Вячеслав Саулко, секретар ради Лідія Оверчук, заступник міського голови Ольга Огієвич, керуюча справами виконкому Тетяна Гич, начальник відділу фізичної культури, молоді, спорту та охорони здоров’я Валерій Мільгевський,  викладачі та вихованці ДЮСШ, ветерани, початківці та просто прихильники здорового способу життя. Ведуча заходу Влада Черненко підкреслила, що  «…попри війну українські спортсмени не втомлюються показувати світові всю силу українців, нашу міць і незламну волю. Лише з початку 2023 року українські спортсмени та спортсменки на офіційних міжнародних змаганнях вибороли 2185 медалей, з них 910 – найвищого ґатунку. Саме завдяки ЗСУ наші спортсмени мають можливість жити майже таким життям, як колись, тренуватись та представляти країну на міжнародних змаганнях…»

Присутні хвилиною мовчання вшанували тих, котрі ціною власного життя зберегли наше небо мирним.

Із вітальними словами до присутніх звернувся і міський голова Вячеслав Саулко.

Потому відбулася сама церемонія підняття Державного Прапора України та прапора національного олімпійського комітету України. Право підняти прапори було надано вихованкам відділення баскетболу Герасименко Олександрі – члену збірної команди України з баскетболу U16 та Набок Мар’яні – кандидату у збірну команду України з баскетболу U14.

 

Додати коментар