З Київщини до Херсонщини вирушили 60 комунальників для ліквідації наслідків підриву Каховської ГЕС. Із них 8 – представники нашої громади

Із Київщини до регіону, який зазнав руйнувань через підрив росіянами греблі Каховської ГЕС, відправили бригади комунальників. Ліквідовувати наслідки надзвичайної ситуації допомагатимуть 60 осіб із різних районів Київської області. Про це повідомив начальник Київської обласної військової адміністрації Руслан Кравченко.

«Продовжуємо допомагати Херсонщині! Київщина як регіон, який постраждав внаслідок агресії росіян, знає, наскільки важлива будь-яка допомога. Спільно з іншими регіонами робитимемо все, що від нас залежить, щоб мешканці Херсонщини повернулися до нормального життя», – зазначив Руслан Кравченко.

За дорученням очільника КОВА були оперативно сформовані відповідні бригади. Комунальники працюватимуть над відновленням електромереж, розчищенням територій, збором та вивозом сміття, ремонтом каналізаційних мереж тощо.

Крім того, з моменту підриву греблі Київщина, в тому числі завдяки підтримці міжнародних організацій та волонтерів, відправила до Херсонської області гуманітарні вантажі. Зокрема, були передані човни, станції регенерації-очистки води, генератори, мотопомпи, паливо, питна вода, продукти харчування, одяг, ліки тощо. 

Також Руслан Кравченко нагадав, що Київська область підготувала 3 тисячі місць для компактного проживання людей, які опинилися на затоплених територіях.

З питаннями щодо розселення можна звертатися за телефоном: (099) 510 72 12.

«Дякую кожному, хто долучається до допомоги мешканцям із зони лиха. Це наша спільна біда і лише разом ми зможемо пришвидшити ліквідацію її наслідків», – наголосив він.

На тиждень на допомогу херсонцям вирушили і 8 представників Переяславської громади.

Додати коментар