Кубок університету з «Брейн Ринг» знайшов нових господарів

9 листопада, в рамках ІІІ науково-практичної конференції молодих учених, аспірантів та студентів, в РК «Адреналін» відбувся традиційний інтелектуально-розважальний захід – чемпіонат Переяслав-Хмельницького державного педагогічного університету з «Брейн Ринг». Вечір був багатий на цікаві та змістовні запитання, неймовірні емоції та неочікувані сюрпризи.

Почесне право відкрити шоу-програму випало танцювальному колективу «Вольтаж», модерний танець якого задав неабиякого настрою як командам та суддям, так і тим, хто прийшов стати свідками народження нової генерації інтелектуалів університету, або ж підтримати своїх друзів та знайомих. Бурхливими оплесками привітали і незмінного та улюбленого ведучого вечора Олександра Юрійовича Молоткіна, розкішна манера ведення, дотепний гумор і ерудиція якого вже давно не викликає жодних сумнівів як у стінах університету, так і на теренах всього міста. Олександр Юрійович коротко проанонсував присутнім що на них очікує протягом кількох найближчих годин та, для початку, відрекомендував суддів та команди і їх учасників, котрі цього вечора виявили бажання поборотись за Кубок та цінні подарунки.

Розсудити турнір випала нагода компетентному та безкомпромісному журі, до якого увійшли: голова журі, кандидат історичних наук, доцент, співробітник Інституту етнонаціональних досліджень імені Кураса Віталій Вікторович Коцур; доктор історичних наук, професор, декан факультету фізичного виховання Віктор Віталійович Куйбіда; кандидат педагогічних наук, доцент Петро Іванович Довбня та голова Наукового товариства ПХДПУ ім. Г. Сковороди Оксана Олександрівна Луцик. Секретарем журі була кандидат педагогічних наук, доцент Наталія Петрівна Онищенко.
Для початку серед команд було проведено жеребкування, за яким команди протягом першої частини вечора попарно вступали в інтелектуальний батл, де визначались найсильніші з них, і які в другому колі гри змагались одна з одною доки не було визначено остаточну команду переможців.
Нагадаємо, згідно регламенту гри в «Брейн Ринг» кожна команда отримувала по 6 загальних питань (кожне п’яте з яких задавав член журі Віктор Куйбіда), і змагалась у тому яка команда швидше та правильніше після слова ведучого «Час» протягом 60 секунд роздумів дасть відповідь на поставлене питання, натиснувши на спеціальну кнопку на столі. Якщо команда, що натискала кнопку першою, давала невірну відповідь, то в команди суперника було додаткових 30 секунд на роздуми та дачу іншої відповіді. За технічними характеристиками кнопки, якщо команди натискали кнопку одночасно, то кнопка горіла у команди яка натисла її першою. 
Гра видалась безкомпромісною та важкою, але водночас цікавою і багатою на безліч веселих ігрових моментів, дотепних варіантів відповідей на витончені питання чи не з усіх галузей сучасних наук. Команди то вирівнювали рахунки то вибивались вперед. Цікавим є те, що цьогоріч 6 учасником кожної команди був викладач з відповідного факультету, що додавало грі неабиякої інтриги. Врешті, як і в кожній грі, викристалізувались свої переможці та переможені. Позиції цьогоріч поділились так: 
І місце, несподівано для всіх, виборола команда студентів, що в цей день приїхали на конференцію з інших університетів «Кіт Борис» (тому що переважна більшість її учасників були з Київського університету імені Бориса Грінченка) на чолі з капітаном Ольгою Мусіяченко. Переможці отримали перехідний кубок та головний грошовий приз від ректора університету – 1000 грн. 
ІІ місце здобула команда фінансово-гуманітарного факультету«Мисливці за вдачею»на чолі з Галиною Лаврегою та старшим викладачем Анатолієм Миколайовичем Овсієнком. Команда отримала 500 грн з призового фонду.
ІІІ місце цьогоріч здобула команда філологічного факультету «Чорна Рада» (капітан – Тарас Половець, викладач – кандидат педагогічних наук, викладач Дуброва Світлана Володимирівна) що отримали 300 грн призового фонду.

Крім цього всі команди з призової трійки отримали спеціальний приз від титульного партнера нашого заходу, розважального комплексу «Адреналін» – право командного відвідування одного вікенду в нічному клубі (безкоштовний вхід з п’ятниці по неділю).

IV місце та відзнака «за силу волі» цьогоріч належить команді природничо-технологічного факультету «Максимум» та її капітану Володимиру Соньку і кандидату історичних наук, викладачу Козубенку Юрію Леонідовичу. Кожен із учасників команди отримав в якості подарунка вхідний квиток на фестиваль «Рок Булава 2018», що відбудеться на спортбазі нашого міста в кінці червня. 
V місце з відзнакою «за наполегливість» цьогорічу факультету фізичного виховання і команди «Я у мами бакалавр» під головуванням Анни Кліптенко та викладача Вікторії Петрівни Царук, старання яких було винагороджено подарунковим сертифікатом на похід команди у міський кінотеатр «3D Cinema» на будь який фільм що прийдеться їм до смаку. 

VI місце з відзнакою «за кмітливість» зайняла команда факультету педагогіки та психології «Crazy Girls» (капітан – Ірина Безпалько, викладач – кандидат психологічних наук, в.о доцента Чижма Діана Миколаївна), що отримали суші-сет «Студент» від каже «Еклер».

VIІ місце і відзнаку «за креативність» отримала команда історичного факультету «Дюна»під керівництвом Олексія Остапчука та кандидата історичних наук, викладачки Ставицької Анастасії Володимирівни, що в винагороду за свої інтелектуальні вміння отримала піццу від кафе «Еклер».

VІІІ місце і почесну відзнаку «за енергійність» отримала команда педагогічного факультету «По лікті в крейді» на чолі з Катериною Куліковою та викладачем Стеценко Аллою Миколаївною. Попри дещо невтішний результат команда отримала самий мистецький приз вечора – фотосесію від Сергія Коваленка.

Справжньою родзинкою вечора стала музична пауза, під час якої після майже річної перерви для присутніх подарував патріотичну пісню Максим Левченко.

Наукове товариство студентів, аспірантів, докторантів і молодих вчених висловлює глибоку вдячність друзям та партнерам і спонсорам, які наповнили призовий фонд заходу та без яких було б просто неможливо уявити проведення легендарного в університеті «Брейн Ринг»: Профспілковий комітет ПХДПУ ім. Григорія Сковороди, ООО «Гура-Ландтехник», Гостинний дім «Покровський», «АвтоПасЛайн», фестиваль «Рок Булава», кав’ярня «Еклер», кінотеатр «3D Cinema», Переяслав-Хмельницька міська організація партії «Об’єднання «Самопоміч», «Калина Print» та політологічний проект «Політичні студії» в особі Віталія Коцура. 

Дякуємо всім, хто провів цей вечір з нами!
Тримайте інтелектуальну хвилю разом з нами!

 Максим Левченко,
заступник голови НТУ з інформаційного забезпечення

Додати коментар