Жителі Київщини вже обміняли понад 1 млн ламп розжарювання на енергоощадні LED-лампи

У Київській області триває реалізація експериментального проєкту щодо створення сприятливих умов для забезпечення ефективного споживання електричної енергії в Україні. Жителі регіону вже здійснили обмін більше 1 млн ламп розжарювання на енергоефективні. Про це повідомляють у Департаменті екології та природних ресурсів Київської ОВА.

Мета експериментального проєкту – зменшення навантаження на енергетичну систему України, яка постраждала внаслідок збройної агресії рф проти України.

Заміна ламп розжарювання на світлодіодні лампи відбувається у відділеннях АТ «Укрпошта». Завдяки сучасним LED-лампам українці зможуть не лише споживати менше електроенергії, а й зменшити рахунки за електроенергію.

Станом на 31 травня територіальні громади Київської області передали на утилізацію майже 260 тисяч ламп розжарювання на загальну суму понад 460 тис. грн.

Крім того, в експериментальному проєкті із заміни лампочок можуть узяти участь не тільки жителі області, а також заклади охорони здоров’я та заклади освіти. Для цього вони повинні надати запит щодо потреби в електронній формі через Портал Дія. Разом із тим, ці заклади мають гарантувати передачу замінених ламп розжарювання у відповідній кількості до органів місцевого самоврядування з метою їх подальшої утилізації.

Детальну інформацію можна дізнатися за посиланням.

Нагадаємо, програма обміну підтримана Європейським Союзом у відповідь на заклик Президента Зеленського та реалізується Міністерством економіки, Міністерством цифрової трансформації, АТ «Укрпошта» в усіх регіонах України (за винятком тимчасово окупованих територій та Автономної Республіки Крим). Ця програма, фінансована ЄС, є складовою підтримки Європейським Союзом українського енергетичного фронту.

Додати коментар