Всі укриття мають бути відкритими цілодобово та придатними для використання

Всі укриття мають бути відкритими цілодобово та придатними для використання. На цьому наголосив у своєму дописі на Facebook голова КОВА Руслан Кравченко. 

«Безпека людей має бути пріоритетом для влади на всіх рівнях! А в умовах війни – особливо. Ситуація, коли люди під час повітряної тривоги не мають доступу до укриттів, – безвідповідальність та недбалість. Трагедія, що сталася сьогодні вночі у столиці, внаслідок чого загинули діти і дорослі, а також є поранені, вчергове довела, що кожна хвилина може стати вирішальною», – зауважив він.

Очільник обласної адміністрації акцентував, що життя та здоров’я кожної людини – на першому місці.

Також Руслан Кравченко повідомив, що тиждень тому влада області перевірила, як функціонують усі сховища та укриття Київщини. 

«Сьогодні вкотре доручив главам всіх районних державних адміністрацій неухильно виконувати рішення Київської обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій та забезпечити вільний доступ до укриттів. Всі укриття мають бути відкритими цілодобово та придатними для використання!», – додав голова КОВА.

Крім того, Руслан Кравченко поставив завдання головам громад разом із поліцією та ДСНС примусово відкривати ті укриття, які недоступні для людей. А також звернувся до мешканців Київщини повідомляти на «гарячу лінію» КОВА про всі факти неналежного функціонування укриттів (044)-363-07-34. 

«Реагуватиму оперативно. Відповідальність – на керівниках кожного району, кожної громади, міста та селища. Відповідно рішення у разі їхньої бездіяльності також будуть швидкими! Безпека жителів регіону залежить від кожного з нас!», – підсумував голова обладміністрації.

П

Додати коментар