У селі Дем’янці Переяславської громади почали ремонтувати дорогу за майже 13 мільйонів гривень

У селі Дем’янці Переяславської громади 29 травня розпочався капітальний ремонт дороги на вулиці Слави. Це багатостраждальна й одна з центральних доріг у селі, бо з’єднує з сусідніми Харківцями. Нею щодня їздить “Шкільний автобус”, а також рейсовий маршрут громадського транспорту, повідомляє Переяслав.City з місця події.

Дорога розбита була вщент, місцями ями сягали завглибшки до 10 см через усе дорожнє полотно. У понеділок туди заїхала перша дорожня техніка підрядника – ТОВ «Інноваційне місто» з Білої Церкви, – який виграв тендер на цей об’єкт. Шляховики обіцяють укласти новий асфальт товщиною 6-7 см завширшки 5,5 м, довжина дороги для капремонту – 2 км.

Першого дня грейдери чистили узбіччя, робітники обрізали гілки вздовж вулиці, що заважають роботі. Сьогодні, в четвер, розпочали знімати шар решток старого асфальту.

Водночас керівник агрофірми “Альта” Василь Григоренко організував за власний кошт базового підприємства на території Дем’янецького старостату ремонт ще однієї дороги на вулиці Губаря, про що повідомив на фб-сторінці староста Сергій Кузьменко. Дорога ця виходить до вулиці Слави і з’єднує її через сільський куток Гайок з вулицею Центральна – це магістральна дорога села, що веде до господарського двору агрофірми.

Капітальний ремонт дороги на вулиці Слави планувався ще три роки тому, коли в селі була самостійна сільська рада. При утворенні об’єднаної міської громади наприкінці 2020 року вже був готовий проєкт на ремонт цієї дороги, але ним тоді не скористалися.

Минулого року вже відділ капітального будівництва міськради запланував капремонт найгіршої дороги у селі. Виготовили новий проєкт і оголосили тендер. Конкурс пройшов не зовсім гладко.

Після заявки організатор торгів спробував скасувати аукціон, як привід взяли різницю в оголошеній сумі, яка не співпадала на 40 грн. Втім антимонопольний комітет за позовом учасника скасував відміну. Таким чином єдиний учасник аукціону фірма «Інноваційне місто» здобула право освоїти кошти міської громади на капремонт дороги в сумі 12 893 481,56 грн. Стартовою була оголошена ціна 13 802 244,00 грн.

Щоправда, з перших днів роботи підрядника виникає справедливий сумнів, що міськрада, мабуть, не спроста не хотіла саме цього виконавця. Техніка заїхала досить стара, частина найнята, якість виконання підготовчих робіт уже викликає питання. Тож контроль і нагляд на об’єкті з найдорожчим капремонтом сільської дороги необхідний дуже пильний.

Втім зранку 1 червня голова Переяславської громади Вячеслав Саулко вже побував на об’єкті.

 

Додати коментар