У Києві та низці областей України вночі пролунали вибухи. Що відомо?

У ніч проти 29 травня у Києві та низці областей України пролунали вибухи під час чергової російської повітряної атаки.

Київ

Міський голова Києва Віталій Кличко повідомив про вибухи у Голосіївському, Подільському та Святошинському районі столиці.

Через падіння уламків у Подільському районі пошкоджений дах одноповерхового приватного будинку, екстрені служби виїхали на місце.

Також уламки впали на відселену будівлю у Святошинському районі, рятувальники ліквідовують пожежу.

Оновлено. Київська міська військова адміністрація спростувала свою інформацію, що через падіння уламків в одному з дворів Голосіївського району є потерпілі. Міський голова додав, що на всіх місцях викликів, куди виїхали столичні медики, постраждалих, попередньо, не виявлено.

За даними Кличка, біля Києва українські військові збили ракету: «ППО працює! Дотримуємося безпеки, перебуваємо в укриттях!»

Доповнено о 08:30. Начальник Київської міської військової адміністрації Сергій Попко повідомив, що загалом українська протиповітряна оборона виявила та знищила понад 40 повітряних цілей. Ударів по Києву не допущено.

За його словами, що атака на столицю була комбінованою та з різних напрямків. Так, росіяни застосували, попередньо, баражувальні боєприпаси Shahed. Практично одночасно з атакою безпілотниками, російські ТУ-95МС запустили з району Каспію крилаті ракети, ймовірно Х-101/555.

Нагадаємо, це була вже 15 атака росіян на Київ за травень. Окупанти намагаються атакувати столицю ледь не щодня: у ніч проти 13789131417 і 1819202526 та 28 травня. Зазвичай росіяни атакували столицю ракетами та/або дронами. Сили оборони збивають більшість повітряних цілей.

Регіони

Вибухи також лунали у Хмельницькій та Львівській областях, що підтверджує обласна влада. Оперативне командування «Південь» повідомляло, що триває бойова робота, може бути декілька хвиль атаки.

За повідомленнями очевидців із соцмереж, вибухи також було чутно на Житомирщині, Одещині, Полтавщині, Кіровоградщині, Вінниччині.

Доповнено о 08:30. В оперативному командуванні «Південь» повідомили, що українські захисники знищили 3 дрони-камікадзе типу Shahed-131/136 над Миколаївщиною, ще один — над Одещиною. Через те, що уламки влучили у портову інфраструктуру Одеси, спалахнула пожежа. Її вже загасили

Очільник ОВА Максим Козицький повідомив, що одна з російських ракет долетіла і до Львівської області. Захисники з повітряного командування «Захід» збили її над Золочівським районом. Уламки впали на дерев‘яну господарську будівлю, будівля згоріла. Згорів також трактор, який був поряд. Постраждалих немає. На місці падіння уламків виникла вирва. 

Джерело

Додати коментар