У Київській ОВА відбулося перше засідання регіонального оперативного штабу з питань підготовки і забезпечення сталого функціонування господарського комплексу та об’єктів соціально-культурного призначення

У Київській ОВА відбулося перше засідання регіонального оперативного штабу з питань підготовки і забезпечення сталого функціонування господарського комплексу та об’єктів соціально-культурного призначення Київської області до роботи в осінньо-зимовий період 2023/2024 року. Про це повідомив заступник голови КОВА Микола Бойко.

Серед учасників, що входять до складу оперативного штабу, були присутні директор Департаменту житлово-комунального господарства та енергоефективності Олександр Попроцький та представники структурних підрозділів КОВА, АТ «Оператор газорозподільної системи «Київоблгаз», Державної інспекції енергетичного нагляду України у Київській області, ГУ ДСНС України в Київській області, Центрального міжрегіонального управління Державної служби з питань праці та райдержадміністрацій.

Під час засідання учасники штабу порушили низку питань для забезпечення необхідних умов сталого проходження опалювального сезону 2023-2024. Зокрема окреслили основні завдання з підготовки господарського комплексу та об’єктів соціально-культурного призначення до зими. Також обговорили стан газового господарства пристоличного регіону, повірки вузлів комерційного обліку природного газу теплопостачальних підприємств та бюджетної сфери. 

Окрім того, під час засідання штабу учасники акцентували увагу на посиленні контролю за готовністю до роботи в осінньо-зимовий період 2023/2024 року та створенні належних умов для безпеки енергопостачання соціально важливих об’єктів у разі виникнення позаштатних ситуацій.

«Минулий опалювальний сезон був найскладнішим для Київської області. Але ми впоралися, попри всі виклики. В умовах збройної агресії рф маємо зробити все необхідне, аби в наступний опалювальний сезон мешканці області були з теплом та водою. Зважаючи, що в країні триває війна та існує постійна загроза руйнувань і пошкоджень інфраструктурних об’єктів, зокрема, й взимку, кожен район, кожна ОТГ має розробити свої плани проходження осінньо-зимового періоду з визначенням сценаріїв реагування у разі кризових ситуацій»,  — зазначив під час засідання штабу Микола Бойко. 

Також він наголосив, що одним із важливих етапів сталого проходження опалювального сезону є своєчасні розрахунки окремих теплопостачальних підприємств за спожитий природний газ та послуги розподілу природного газу. 

Аби опалювальний сезон пройшов стало, двічі на місяць Департамент житлово-комунального господарства та енергоефективності Київської ОВА буде здійснювати моніторинг стану підготовки та хід виконання планових показників комплексної підготовки ЖКГ та об’єктів соціальної сфери.

Нагадуємо, що раніше голова Київської ОВА Руслан Кравченко підписав відповідне розпорядження про початок підготовки до опалювального сезону 2023/2024 року на Київщині.

Додати коментар