Відбувся відбірковий етап профорієнтаційного змагально-мотиваційного заходу серед учнівських команд м. Переяслава-Хмельницького у 2017 році «Обери майбутнє»

Конкурс кмітливих та винахідливих серед команд чотирьох шкіл міста відбувся учора, 09 листопада 2017 року, у актовій залі Переяслав-Хмельницької гімназії. Ініціатором проведення таких профорієнтаційних турнірів виступає Державна служба зайнятості. Основним лейтмотивом конкурсу було профорієнтаційне спрямування учнів, а також формування позитивного іміджу робітничих професій і підвищення їх соціального статусу.

За перемогу змагалися команди  Переяслав-Хменицької ЗОШ І-ІІІ ст. №1 «#Скоч», Переяслав-Хменицької ЗОШ І-ІІІ ст. №5 «ВООМ», команда Переяслав-Хмельницької ЗОШ І-ІІІ ст. №3 «Треш», команда Переяслав-Хмельницької ЗОШ І-ІІІ ст. №7 «7 sky».

Змагання команд у трьох конкурсах оцінювало компетентне журі, до складу якого увійшли директор Переяслав-Хмельницького МРЦЗ  Красова Л.А., начальник відділу освіти Переяслав-Хмельницької  міської ради Ярмоленко П.М.,  начальник відділу з питань фізичної культури молоді та спорту виконавчого комітету Переяслав-Хмельницької міської ради Мільгевський В.М., заступник директора Будинку дитячої та юнацької творчості  Порфір’єва  А.В.,  капітан студентської команди КВН, двократний володар кубку Ректора КВН Рябчук І.М.

З привітальним словом до всіх присутніх звернулася заступник міського голови Губенко В.В., та побажала гарного настрою та здорової конкуренції.  

Шкільна молодь  змагалася у гуморі, кмітливості, винахідливості та музичних здібностях, а вболівальники підтримували їх своїми оплесками, в залі був шквал емоцій.  Діти отримали багато цікавої та корисної інформації щодо світу професій, перспектив навчання та працевлаштування за представленими професіями та спеціальностями, що сприяє підвищенню їх професійної орієнтації, захисту молоді від безробіття в майбутньому. Даний конкурс став ще одним кроком до професійного майбутнього тих, хто тільки стоїть на порозі вибору, і тих, хто вже здобуває професію. Жарти та сценічні образи, якими команди частували глядачів, були актуальними, свіжими та відображали компетентність у сфері робітничих професій.

За підсумками балів  командою-переможцем та учасником півфінальної гри обласного профорієнтаційного змагально-мотиваційного заходу серед учнівських команд «Обери майбутнє» стала команда «ВООМ» Переяслав-Хмельницької ЗОШ №5  керівник Ігнатенко В.В.

Всі учасники гри були нагороджені грамотами та цінними призами. Спонсором заходу виступило ТОВ «Хата.Нет»

Організатори даного заходу сподіваються, що перший крок до виваженого вибору професії кожен з учасників турніру зробив, і в майбутньому клієнтами служби зайнятості вони стануть тільки в ролі роботодавців.

Профорієнтаційний КВК не просто об’єднує молодь та дарує нових друзів, а й дає можливість пірнути у різноманітний світ професій, самоствердитися. Клуб веселих та кмітливих дарує гарне незвичайне відчуття учасникам команд і свято глядачам.
Провідний фахівець Тетяна Кучеренко

відділу активної підтримки  безробітних   

Додати коментар