У День вишиванки в середмісті розпочалася благодійна акція «Одягни вишиванку – підтримай захисника» (ФОТО)

У Всесвітній день вишиванки, у сквері біля Вознесенського собору, біля фонтану і «Серця Переяслава» продовжилася благодійна акція «Одягни вишиванку – підтримай захисника», яка розпочалася два дні тому в університеті та була багата на цікаву гастрономічну, культурну, ремісничу програму. З 13:00 тут працювали фотозони, ярмарок-продаж «hand made» виробів, одягу та смаколиків. Тут відбувся майстер-клас з лозоплетіння й велика культурна програма – Proslav.

Слід зазначити, що вже вдруге ініціатором заходу стала кафедра соціальних комунікацій, документознавства та інформаційної діяльності факультету гуманітарно-природничої освіти та соціальних технологій Університету Григорія Сковороди в Переяславі. Традиційно він відбувався за підтримки міського голови Переяславської ОТГ Вячеслава Саулка, який особисто прийшов на захід та звернувся до присутніх з вітальним словом, й за активної участі фракції політичної партії «Слуга народу» у Переяславській міській раді, Відділу культури і туризму, Переяславського ЦКМ й МЦ «Зустріч».

Долучитись до акції прийшло чимало людей, одягнених у традиційні вишиті сорочки. Як сьогодні так і завтра на знак вдячності, мешканці та гості громади мають змогу принести і подарувати для наших бійців якусь необхідні речі, як то, футболки, шкарпетки, засоби гігієни тощо. Також можна заповнити листівку з побажаннями для захисників, яку буде докладено до подарунка та передано землякам, що нині боронять Україну на фронті.

Не можна не відзначити й концертну програму. Присутні насолоджувалися виступами вихованців Переяславського будинку художньої творчості дітей, юнацтва та молоді – вокального гурту «Акорд» у складі Софії Нагайко та Анастасії Коноваленко з піснею «Для матусі» та композиціями «Вишиваночка» і «Хмаринки» у сольному виконанні; ансамблю «Little star» з піснею «Пісенька Джури; дуету Владислави Царини та Кіріла Дерябкіна з піснею «Їхали козаки». Гурт «Ейфорія» подарував присутнім пісню «Жальменіна», а їм на зміну прийшов віртуозний виступ бандуристів-вихованців музичної школи імені Павла Сениці – Єлизавети Лазоренко, Поліни Левченко й Вікторії Бойчури з піснями «Ой ти дівчино зарученая», «Українська лють», «Мамина сорочка» та «Я піду в далекі гори». Хейдлайнером програми став вечірній виступ відомого переяславського гурту «Драбадан».

Позаяк акція мала благодійну мету, то важливо зазначити що за перший день акції організаторам вдалося зібрати 16 819 гривень, які будуть розділені за напрямками допомоги захисникам. По завершенню акції обіцяють неодмінно розповісти кому та на які потреби буде передано ці кошти. Наразі ж важливо подякувати тим, завдяки кому їх зібрано: KAMIK SHOP, Надії Різник, Світлані Кондратенко, Анні Сахно, Олені Авдієнко, Переяславській ЦПТО, Інні Рубан, Анні Самолюк, Ірина Гагаріній, ГО «Мистецтво життя» та багатьом іншим, хто взяв участь у благодійному ярмарку для підтримки Збройних Сил України…

Програма продовжиться завтра, 19 травня, з 13:00. Поза вже звичним ярмаркуванням та майстер-класами з виготовлення патріотичної символіки, листівок та плетіння патріотичних браслетів, о 14:30 відбудеться флешмоб, танцювальна композиція від вихованців садочку «Любавонька» під керівництвом музичного керівника Наталії Романенко під назвою «Вишиванка моя вишиваночка», а о 15:30 розпочнеться «Вільний мікрофон» – свої таланти містянам та гостям даруватимуть місцеві співаки і музиканти, поети і, можливо, станд-апери.

Запис до виступів відбувається за телефоном: (063)727-59-87 (Максим).

Вишиванка – це не просто одяг та тренд у моді, а душа нації, її генетичний самобутній код. Приходь та відзнач це свято у колі однодумців, які щиро залюблені в рідну країну та прискорюють нашу Перемогу!

Додати коментар