У Переяславі відкрили художню виставку місцевих митців «Stream»: вже влітку роботи поїдуть експонуватися до Європи

12 травня у виставковій залі Переяславського ЦКМ за співініціативи Відділу культури і туризму Переяславської міської ради та Office культурних комунікацій відкрилася колективна виставка «Stream» – Proslav.

У Переяславі відкрили художню виставку місцевих митців «Stream»: вже влітку роботи поїдуть експонуватися до Європи

«Як правило stream-ом називають трансляції в реальному часі або записі. Цей формат допускає наявність чіткого сценарію, або будується в залежності від розвитку події, або ж не має конкретного плану. Часто на стрімі присутні елементи живого спілкування між ведучим і глядачами.  Усе, що існує до чи після трансляції є ілюзорним. «Картина» – по суті є паузою цього моменту де концентровані всі важливі емоції, думки художника. Виставка є провідником передачі інформації від художника до глядача, «трансляція моменту», – йдеться у описі до спільної виставки. Як розповіла фахівчиня відділу культури і туризми. кураторка виставки Катерина Варфоломєєва ідея цього проєкту з’явилася ще минулоріч. До участі у ньому відгукнулася когорта найталановитіших художників громади – Роман Мотузок, Олександр Сусь, Микола Плєхов, Дмитро Савелюк та Роман Кірпа, аби показати Європі картини написані за час повномасштабного вторгнення російської федерації на територію України. З Переяслава виставка помандрує Європою, спершу до Німеччини. 

Серед інших виставку відкривав керівник відділу культури і туризму Переяславської міської ради Валентин Шуткевич. Привітавши в залі постійних і нових поціновувачів образотворчого мистецтва які зібралися у галереї, він відзначив що захід відбувається у щирій, скромній і не помпезній обстановці. Представлені роботи досить різні і цікаво поєднувані, адже кожен транслює («стрімить» – прим.авт.) свої відчуття по різному.

Натомість художник Олександр Сусь, коментуючи подію для Proslav зазначив, що кожна з робіт фіксує ситуацію в країні і інтерпретує її в розумінні конкретної людини. Попередньо виставка триватиме до першої декади літа. 

 
Сподіваємося, наш фоторепортаж надихне вас особисто прийти аби побачити це наживо:

Графік роботи: з понеділка по п’ятницю з 10:00 до 17:00. Запис на екскурсію за телефоном (063) 104-11-48. Вхід вільний.

Додати коментар