Не словом, а ділом: переяславські активісти відремонтували міст через річку Трубіж у мікрорайоні Лагері

Активісти та жителі Переяслава за сприяння голови громади Вячеслава Саулка відремонтували міст через річку Трубіж у мікрорайоні Лагері – Proslav.

Нагадаємо, що так званий «Білий міст» вже кілька років був непрохідним та непроїзним. Особливо проблематично було перебиратись на інший берег літнім людям.

Стан мосту через річку трубіж до виконання ремонтних робіт
cтан мосту через річку трубіж до виконання ремонтних робіт

Активісти повідомляють, що ще минулого року було вирішено зайнятись ремонтом мосту.

«Було проведено підготовчі роботи, завезено кам’яні відходи для укріплення берегової лінії та паль. Ініціатива знайшла підтримку і сприяння з боку міського голови Вячеслава Саулка», – розповідають про процес робіт.

Зазначають, що найбільше допомагали у організації та проведенні робіт місцеві підприємці Володимир КоровніковСергій Герасименко та представники громадської організації «Зелене партнерство». Технічним супроводом займався Валерій Сахник.

«Допомогу технікою надали директор агрофірми Юрій Павлушко та начальник комунального підприємства Переяславське ВУКГ Віктор Коркач», – додають активісти.

У перший день робіт було демонтовано плити перекриття, наступного – додатково укріплено палі, які похилилися. Окрім цього було зроблено розчистку прилеглої території і укладено плити таким чином, щоб було зручно долати міст і пішоходам і велосипедистам чи скутеристам.

Останнім етапом робіт є обладнання перил для безпечного пересування мостом. Також планують упорядкувати прилеглу територію.

«Дякувати добрим людям за таку потрібну справу, тепер і ми з дідом зможемо перейти мостом, аби назбирати трав, ягід, грибів за Трубежем», – сказала місцева мешканка Ніна, оцінюючи роботу безкорисливих активістів.

Інформацію надав Анатолій Розсоха, співголова громадської організації «Зелене партнерство»

Додати коментар