У Переяславській громаді творитимуть молодіжну політику разом з молоддю: відбулася установча зустріч проєкту програми «Мріємо та діємо»

Сьогодні, 4 травня 2023 року, у Переяславській міській раді відбулася установча зустріч проєкту «Творимо молодіжну політику у громаді разом з молоддю» програми «Мріємо та діємо». Серед іншого з молоддю міста та громади зустрівся – Proslav.

Як розповів присутній на зустрічі регіональний координатор у Київській області Програми «Мріємо та діємо» Віталій Вербицький вона планує надати підтримку молоді громад-партнерок, серед яких і Переяславська громада, в розробці та впровадженні молодіжних програм, заснованих на сучасних підходах використання локальних даних та потребах молоді, а також в забезпеченні цілісного бачення молодіжної політики, та забезпечення п впровадження цільовим фінансуванням. Очікується, що такі програми будуть спиратись на пріоритети Національної молодіжної стратегії до 2030 року та відображатимуть участь молоді в подоланні наслідків війни та відбудові.

До складу робочої групи проєкту у Переяславі увійшли: головний спеціаліст відділу з питань фізичної культури, молоді та спорту виконавчого комітету Переяславської міської ради Лариса Малина; головний спеціаліст відділу освіти Переяславської міської ради Ольга Левченко; депутат Переяславської міської ради Андрій Іващенко; голова Молодіжної ради Переяславської МТГ Анна Сахно; депутат Молодіжної ради Переяславської міської територіальної громади Вікторія Власюк; стажер Переяславської міської ради 2022 року, організатор культурно-дозвіллєвої діяльності Молодіжного центру «Зустріч» Катерина Легенька; депутати Молодіжної ради Переяславської МТГ Роман БеркутЯрослав Созонюк та Вадим Домарецький; вчитель історії Херсонської спеціалізованої школи №52 із поглибленим вивченням української мови, адміністратор грантового проекту «Світ можливостей» Денис Скрипець й член координаційної ради з питань утвердження української національної та громадянської ідентичності при виконавчому комітеті Переяславської міської ради Богдан Салько. Віднині утворена команда займатиметься розробкою й оновленням молодіжної програми в Переяславській громаді, спрямованої на залучення молоді до прийняття рішень для молоді та прийняття рішень, заснованих на даних, а також готовність надавати підтримку та просувати значимі зміни в молодіжній політиці в громаді.

Також зустріч відвідав голова Переяславської громади Вячеслав Саулко. Він подякував за роботу органам, які предметно впроваджують молодіжну політику та цікаві й корисні ініціативи в Переяславській громаді – Молодіжній раді Переяславської МТГ й Молодіжному центру «Зустріч», побажавши їм плідної роботи.

Натомість заступниця міського голови з гуманітарних питань Оксана Степаненко запевнила присутню молодь у цілковитій підтримці і взаємодії з боку міської влади. Оксана Серафимівна нагадала про програму стажування молоді у виконавчих органах міської ради та попросила молодь проявляти більше ініціативи, які допоможуть владі бути «на одній хвилі» з молоддю.

Загалом, планується що молоді громаді участь в проєкті дозволить розвинути кооперацію з місцевою владою, навчитись визначати та просувати потреби молоді в громаді, орієнтуючись на дані та довгострокові цілі розвитку, розвинути лідерські навички, очолити кампанію з просування змін молодіжної політики в своїй громаді та стати творцями реальних змін для молоді.

Для представників органів місцевого самоврядування участь в проекті є нагодою розвинути свої навички щодо розробки місцевих програм заснованих на даних та потребах молоді, розширити практики значимої участі молоді в житті

Програма USAID «Мріємо та діємо» – 5-річна програма, спрямована на розвиток та підтримку молоді в Україні, створення сприятливого середовища, в якому молодь матиме можливість реалізувати свої мрії, ідеї та бачення розвитку країни. Використовуючи орієнтований на молоде покоління підхід – не для молоді, а разом з молоддю – програма сприяє молодіжним інноваціям, підприємництву, посиленню участі у прийнятті рішень у громадах та розв’язанні проблем на національному рівні, а також посилює потенціал української молоді бути рушійною силою плюралізму та поваги до різноманітності. «Мріємо та діємо» залучає молодь до розробки та реалізації проектів та ініціатив, а також проводить дослідження, щоб на їх основі формувати молодіжну політику та рухатись до ефективних та стійких змін.

Додати коментар