Більше половини закладів загальної середньої освіти Київщини завершують 2022/2023 навчальний рік 31 травня

Цього року освітні заклади Київської області завершують навчальний 2022/2023 рік з урахуванням пропущених днів через обстріли та відсутність електроенергії. Про це повідомив голова Київської ОВА Руслан Кравченко на своїй сторінці у Facebook.

«Київська обласна військова адміністрація вжила всіх заходів для безпеки дітей під час навчання. Бо це пріоритет. Батьки, відправляючи дітей до школи, мають бути впевнені, що малеча в безпеці та комфорті. Йдеться насамперед про належно облаштовані укриття, якісну систему оповіщення про небезпеку, шляхи евакуації, системи вентиляції», – зауважив голова КОВА.

Він зазначив, що тривалість навчального року, дата його початку та/або закінчення під час воєнного стану визначаються згідно з чинним законодавством. Ця норма прийнята для того, щоб гнучко реагувати на виклики під час війни.

«Однак кожен освітній заклад, зважаючи на безпекову чи епідеміологічну ситуацію, може самостійно вирішувати, коли відправляти дітей на канікули або ж починати навчальний рік», – додав Руслан Кравченко.

Зважаючи на те, що частина закладів освіти області розпочинала очний освітній процес у різний час, мала різну тривалість канікул протягом року, то і завершують навчальний рік заклади в проміжку з 26 травня до 16 червня.

Так, більшість закладів загальної середньої освіти, а саме: 359, завершують освітній процес 31 травня. 44 заклади підуть на літні канікули 26 травня. 220 шкіл закінчують навчання цього року в проміжку з 2 по 9 червня. І лише 15 закладів розпочнуть канікули з 17 червня. Загалом в області 638 закладів загальної середньої освіти.

Також зазначимо, що учні 11 класів цьогоріч вдруге складатимуть національне мультимедійне тестування (НМТ). Нагадуємо, реєстрація випускників на тестування триватиме до 3 травня, а отже, підходить до завершення.

Наказом Міністерства освіти і науки України затверджено календарний план організації та проведення у 2023 році національного мультипредметного тесту. Тестування відбуватиметься у дві сесії: основна – 5-23 червня; додаткова – 11-24 липня.

За інформацією Департаменту освіти і науки Київської ОВА, цьогоріч навчання в закладах освіти Київської області завершують 10,8 тис. одинадцятикласників та 21,6 тис. дев’ятикласників.

Додати коментар