Забезпечуємо благополуччя дітей та педагогів в умовах воєнного стану

Виклики в Україні, пов’язані з пандемією COVID-19 та широкомасштабною війною, яку розв’язала російська федерація, спричинили суттєві зміни у напрямах, формах, методах професійної діяльності вчителів початкових класів.

Психологічна підтримка розвитку  та навчання дітей, забезпечення їхнього благополуччя в закладі освіти в умовах надзвичайних ситуацій є одним з провідних завдань педагогічної діяльності, вирішення якого потребує практико зорієнтованої підготовки педагогів.

Саме з метою підготовки педагогів Переяславської громади до роботи в умовах сьогодення учитель початкових класів Переяславського ліцею імені Володимира Мономаха Людмила Отечко пройшла навчання за програмою тренінгу «Благополуччя дітей і педагогів: дієві інструменти та практики психосоціальної підтримки», який проводився з 27 по 31 березня  2023 року КНЗ КОР «Київський обласний інститут післядипломної освіти педагогічних кадрів».

У громаді у 2022/2023 навчальному році освітній процес у початкових класах забезпечують близько 100 педагогів. 

З 24 по 28 квітня 2023 року Людмила Отечко провела навчання для І-ї групи вчителів початкових класів. Протягом двох наступних тижнів буде проведено заняття для ще двох груп педагогів.

Під час заходу були обговорені актуальні питання підтримки учасників освітнього процесу в умовах війни; репрезентовані методики подолання стресу через гру та дієві рекомендації щодо сприяння психосоціальному благополуччю дітей і педагогів.

Центр професійного розвитку педагогічних працівників

 

Додати коментар